Alanas ir June Kingai susipažino darbe ir įsimylėjo, kai jiems tebuvo 15-a, tačiau jausmai neišblėso daugiau nei septynis dešimtmečius, skelbia dailymail.co.uk.

J. King mirė šių metų birželio 9 d. Dronfilde, Derbišyro grafystėje, esančiuose slaugos namuose „Brookfield“, būdama 87-erių metų amžiaus. Jos vyras iškeliavo anapilin maždaug po 21 valandos Česterfildo karališkojoje ligoninėje, kur buvo gydomas nuo vėžio. Jam irgi buvo 87-eri.

Gruodžio 8 d. jiedu buvo paguldyti į vieną karstą ir kremuoti krematoriume „Hutcliffe Wood Crematorium“. Poros sūnus Alanas Kingas laikraščiui „Yorkshire Post“ sakė: „Mama ir tėtis buvo neišskiriami iki galo. Džiugu, kad net po mirties jie liko drauge ir paskutinį kartą laikėsi susikabinę už rankų. Jie visą gyvenimą praleido kartu ir buvo labai laimingi.“

„Be galo jų pasiilgsiu ir esu nepaprastai dėkingas už viską, ką jie dėl manęs padarė, – pridūrė jis. – Tas faktas, kad jiedu mirė beveik tuo pačiu metu, man yra sunkiai suvokiamas. Tik 21 valandos skirtumas. Kokia tokio įvykio tikimybė?“

Anot sūnaus, jo tėvai gyveno Dronfildo rajone Woodhouse ir susipažino spaustuvėje „Arnold Biggins and Sons“, kur pradėjo dirbti paauglystėje. Įsimylėjėliai susituokė 1959 m., kai A. Kingas baigė trejų metų trukmės karinę tarnybą Vokietijoje ir susilaukė vaikelio. Pora tame pačiame socialiniame bute pragyveno 63-ejus metus, bet gyvenimo pabaigoje juos išskyrė suprastėjusi psichikos sveikata.

A. Kingas visą laiką pradirbo spaustuvėse, o jo žmona pakeitė ne vieną profesiją, įskaitant darbą valgykloje, inžinerijos įmonėje ir namų tvarkymą. Jiems labai patiko Derbišyro apylinkės, todėl dažnai keliaudavo į dvarą „Chastworth House“ ir kitas vietas. Sutuoktiniai pageidavo, kad jų pelenai būtų išbarstyti miške „Shillito Woods“, nes tai buvo viena mėgstamiausių jų lankytinų vietų.

A. Kingas buvo Dronfildo kino teatro kino mechanikas ir aistringas fotografas. Kartą regioniniam laikraščiui netgi pardavė nuotrauką, kurioje užfiksavo tragišką incidentą, kai, bandydamas pagerinti ant vandens motorine valtimi išvystyto greičio rekordą, ežere „Coniston Water“ žuvo Donaldas Campbellas.

Vaikystėje J. King sunkiai sirgo mastoiditu, prireikė operacijos. Jos sūnus nurodė, kad dėl šios ligos jos atmintis buvo sutrikusi visą likusį gyvenimą, tačiau ji išliko „linksma“ ir visada būdavo „bet kokio vakarėlio siela“.

Poros sūnus išreiškė padėką laidojimo namams „Michael Fogg Family Funeral Directors“ už suorganizuotas laidotuves ir pateiktą pasiūlymą mirusiuosius paguldyti į bendrą karstą vieną šalia kito, kuris jam pasirodė labai mielu akcentu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją