31 kilogramą svorio numetusi Lolita savąjį asmeninį triumfą įamžino apsilankiusi tatuiruočių salone.

„Tai – tikslo siekimo ir simbolinės pergalės ženklas. Tam, kad ant odos atsirastų tokios rožės, kokių norėjau, teko ne kartą ir ne du apsilankyti tatuiruočių salone“, - demonstruodama ant šono atsiradusią įspūdingą tatuiruotę pasakojo L. Kvačachija.

Mergina prisipažįsta – besimokydama mokykloje ji sulaukdavo kandžių pastabų dėl antsvorio, tačiau tuomet pirmenybę teikė ne išvaizdai, o pamokoms ir namų darbams.

Pradinėse klasėse ji mokėsi šokti. Kiek vėliau šį aktyvų užsiėmią Lolita pakeitė į studijas meno mokykloje.

Sporto klubuose nesilankiau, judėjau mažai. Tėvai man, vienturtei dukrai, buvo labai dėmesingi, todėl niekuo daugiau nei pamokomis rūpintis nereikėjo“, - pasakojo pašnekovė.

Įprastai Lolita XL dydžio drabužius pirkdavo suaugusiųjų skyriuje. Mergina prisimena, jog kartais ant pasirinkto rūbo būdavo parašyta ir ne vienas, o keli X. Lolita neslepia – parduotuvėse aptikti madingą, bet reikiamo dydžio aprangą būdavo tikras iššūkis.

Pirmą kartą į sporto klubą kaunietė užsuko kartu su mama. Koreguoti kūno formas ji nusprendė sportuodama kasdien – tuo metu, kai negalėdavo mankštintis su kitais mėgstančiais fizinį aktyvumą bei besirūpinančiais savo sveikata, savijauta ir išvaizda, Lolita įvairius pratimus atlikdavo namuose.

Sporto klube L.Kvačachija susipažino su mitybos specialistu Artūru Sujeta. Buvęs profesionalus sportininkas aktyviai tikslo siekiančiai merginai nusprendė patarti.

„Pastebėjau, jog Lolita atkakli ir tikrai nori mesti svorį, todėl nutariau jai šiek tiek padėti. Pirmiausia rekomendavau pratimus, kuriuos reikėtų atlikti mankštinantis. Tuomet pakoregavome jos kasdienę mitybą“, - sakė A. Sujeta.

Aktyviai bendradarbiauti Artūras ir Lolita pradėjo prieš 11 mėnesių. Kaune esančio SIL sporto centro mitybos žinovas įsitikinęs, jog numesti tris dešimtis kilogramų kūno svorio jai pavyko valios ir amžiaus dėka – jauna mergina laikėsi visų rekomendacijų, buvo fiziškai aktyvi bei motyvuota.

KTU pirmakursė su šypsena sako, kad pirmais mėnesiais kai pradėjo kisti kūno svoris jai buvo sunku atsisveikinti su spintos turiniu – vis nesitikėjo, jog nešioti drabužiai tapo gerokai per dideli.

„Dabar jau visa, ką turėjau, esu išdalinusi“, - patikino mergina.

SIL sporto centro mitybos specialisto A. Sujetos teigimu, kiekvieno, norinčio mesti svorį ar sveikiau maitintis, atvejis būna individualus. Lolitai nebuvo vien ribojamas maisto kiekis. Jai tiko ir baltymų dieta, vitaminai.

„Dar nesu sutikęs žmonių, kuriems reikėtų taikyti analogiškas mitybos programas. Rezultatus lemia daugybė faktorių. Ir užsispyrimas, ir taisyklių paisymas, ir genai“, - sakė A. Sujeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)