Las Vegaso kilusi artistė teigia visą gyvenimą besijautusi nesmagiai dėl veido plaukuotumo, nuolatinis stresas ir nerimas buvo kasdieniai jos palydovai. Nors atlikta nemažai tyrimų, medikai negali atsakyti, kodėl ant Dakotos veido auga plaukai, tačiau realiausias paaiškinimas tas, kad jos antinksčiai galima per daug testosterono.


Dabar Dakota mokosi mylėti save už tai, kokia yra, ir socialinėje žiniasklaidoje bei savo pasirodymuose skatina tą daryti ir kitus.

„Kai trylikos prasidėjo brendimas, man teko kiek ekstremalesnis išbandymas. Man ant veido pradėjo augti plaukai. Tamsūs ir stori. Kai vienas šeimos bičiulis į tai atkreipė dėmesį, patėvis mane nusivedė pas daktarą, atliko tyrimų. Galiausiai nuvedė į grožio saloną, kur pirmą kartą atlikta šalinimo vašku procedūra. Tuo metu man tai buvo kažkas tokio, juk dar net kojų skųstis nemokėjau.

Brendau tuo metu, kai tokie dalykai buvo labai stigmatizuojami ir laikyti didžiule gėda. Man ta stigma prilipo, nes ateinančius dešimt metų labai savęs gėdijausi ir nekenčiau, vašku šalinti plaukų nuo veido eidavau kiekvieną savaitę. Kai įsidarbinau pardavimų srityje, veidą skusdavausi net du kartus per dieną. Ryte ir per pertrauką, nes plaukai greitai auga. O dirbau kosmetikos skyriuje, tad turėjau atrodyti kaip stereotipinė moteris. Skutimosi paliktus randus ir bėrimus maskavau makiažu, veido oda būdavo nuolat sudirgusi ir raudona. Dalis randelių liko visam gyvenimui“, – pasakoja Dakota.


2015 metais ji galiausiai nusprendė priimti save tokią, kokia yra – su barzda. Labai padėjo draugų palaikymas.

„Dalyvavau viename vakarėlyje su drauge Sunshine, ji man pripasakojo nuostabių dalykų apie darbą cirke. Ir man ta mintis labai patiko. Pasakiau jai, kad noriu atsiauginti barzdą ir prie jos prisijungti. Ji sutiko. Taip ir prasidėjo“, – prisimena Dakota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)