Įspūdis kuriamas vaizdo projekcijomis

Nors žiūrovus pasitiks spalvinga „Toruk – the First Flight“ scena, iš tiesų ji yra pilkos spalvos. Turtinga ir ryški Pandoros planetos gamta kuriama sudėtingomis vaizdo projekcijomis, kurios vaizduoja išskirtinį tolimosios planetos kraštovaizdį: nuo kabančių kalnų iki omitakajų klano šventojo medžio, nuo anurajų gyvūnijos iki vešlių džiunglių, kur gyvena taukamiai.

Bendras paviršiaus plotas, ant kurio kuriamos vaizdo projekcijos, sudaro beveik 1900 kv. metrų. Ši užduotis patikėta 40-iai vaizdo projektorių, kuriuos valdo būrys patyrusių specialistų.

Dalis vaizdo projekcijų yra sinchronizuotos su artistų judesiais, pavyzdžiui, bioliminescenciniai takeliai. Į artistų kostiumus yra įmontuoti specialūs davikliai, susieti su vaizdo projektoriais, kad būtų užtikrintas judesių ir vaizdo, apšvietimo sinchronas. Negana to, kartkartėmis vaizdo projekcijos tarsi atskrieja tiesiai į žiūrovus, taip šiems sukuriamas įspūdis, kad gyvenimą Pandoroje publika ne stebi, o yra joje.

Svarbi kiekviena detalė: scenografija ir rekvizitas

„Toruk – the First Flight“ scena yra 26 metrų pločio ir 49 metrų ilgio, o tai reiškia, kad savo plotu ji prilygsta net trims krepšinio aikštelėms. Visą „Siemens“ arenos aikštelę užimanti scena suprojektuota Fibonačio spiralės principu, dar vadinamu Auksine arba Dieviškąja proporcija. Be to, scenoje vargu, ar pavyks rasti bent vieną tiesią liniją ar griežtesnį kampą, – šou kūrėjai, atsižvelgdami į formas Pandoroje, naudojo tik vingiuotas, organiškas, apvalias linijas.

Šou sceną sudaro penki pagrindiniai elementai: naviams namus atstojantis Medis; scenos viduryje įkurta Sala, aplink kurią juda mėlynieji Pandoros gyventojai; 3D vaizdus rodanti Žalioji juosta; arenos palubėje, virš salos, kabanti Sapnų gaudyklė, prie kurios pritvirtinti tokie scenos elementai kaip, pavyzdžiui, 10 metrų skersmens milžiniška gėlė akrobatiniams numeriams atlikti, ir šoniniai ekranai.

Bene įspūdingiausias iš visų šių elementų – tai 12 metrų aukščio ir 24 metrų pločio Medis, kurio šakas puošia tūkstančiai lempučių. Įspūdinga ir sunki konstrukcija turi ratukus, todėl yra gana nesunkiai stumdoma scenos darbininkų.

Manekenai, kokių Lietuvoje dar nėra buvę

Kurdamas Pandoros planetą, J. Cameronas ją praturtino ne tik egzotine flora, bet ir fauna. Nors gyvūnus „Toruk – the First Flight“ kūrėjai galėjo nesunkiai „prikelti“ pasinaudodami šiuolaikinėmis technologijomis, jie pasirinko sunkesnį kelią. Sukūrė didžiulius išraiškingus manekenus, kurie šou metu primena ne metalo ar plastiko konstrukcijas, o gyvas būtybes iš tolimosios planetos.

Šou Pandoros planetos gyvūniją atstovauja 16 manekenų. Kadangi kuriant gigantiškus manekenus ypač svarbus svoris, jų konstrukcijai buvo naudojamas aliuminis ir anglies pluoštas. Keistų, tačiau kartu grėsmingų ir simpatiškų, būtybių odą imituoja likra, o štai Toruko sparnams buvo panaudotas poliesterio šilkas. Reikiamos tekstūros ir kūno raštai buvo išgauti naudojant specialią dažymo techniką.

Dalį manekenų valdo jų viduje pasislėpę žmonės. Kad manekenai būtų dar aukštesni, jų šeimininkams tenka avėti batus aukšta platforma. Gyvūno viduje yra įmontuotos kameros, kad juos valdantys matytų, kur ir kaip judėti. Be to kiekvienas asmuo turi mikrofoną, kuriuo naudodamasis skleidžia valdomo gyvūno garsus.

Bene įspūdingiausias savo dydžiu yra galingasis Torukas, kurio sparnų plotis siekia 12 metrų. Dalį padaro judesių ore kontroliuoja automatinė sistema, likę judesiai kontroliuojami 6 scenoje esančių asmenų. Vienas jų kontroliuoja galvą, du atsakingi už pečius, du judina sparnus, o paskutinysis – uodegą. Kiekvienas judesys yra tiksliai surepetuotas ir daromas sinchronu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją