Kviečia kartu ieškoti tvarių keliavimo būdų

Festivalio „Zero Waste fest“ organizatoriai paskaičiavo, kad kiekvienas į renginį atvykęs dviračiu, pėsčiomis ar kita tvaria priemone iš sostinės, galės sutaupyti net iki 50 kg CO2, rašoma pranešime spaudai.

„Mums svarbu ne tik burti tvariai gyvenančių žmonių bendruomenę, bet ir paties renginio metu nesukurti jokios žalos gamtai. Todėl šiais metais dalyvius kviečiame prisijungti prie organizuojamų žygių į festivalio vietą baidarėmis, dviračiais ar pėsčiomis. Tokių dalyvių laukia staigmenos“, – pasakoja viena renginio organizatorių Miglė Makuškaitė-Survilė.

Visgi jei atvykti tvaria transporto priemone nepavyksta, kaip ir kasmet, festivalio organizatoriai kviečia ieškoti bendrakeleivių kelionei automobiliu tam sukurtoje „Facebook“ grupėje.

Įkvepiančios asmenybės ir veiklų įvairovė

Keliaudami tvarumo pėdsakais, dalyviai festivalyje galės dalyvauti diskusijose, klausysis „Velvet“, „Baltojo kiro“ ir kitų muzikinių pasirodymų. Renginyje svečiuosis ne viena išskirtinė asmenybė. Štai Sandrius Ungurys, savo rankomis sukonstravęs automobilį ir dviratį, varomus saulės panelių energija, papasakos apie savo gyvenimo būdą, o „Nėra blogo oro“ tinklaraštininkė Lina Krilavičiūtė įkvėps naujoms tvarumo idėjoms.

„Viena iš festivalio naujienų – grožio studija. Čia dalyviai ras veido ir kūno lepinimo procedūrų, tačiau svarbiausia, jog bus daug dėmesio tvarumo temai. Kviesime pratintis naudotis daugkartinėmis kosmetikai skirtomis talpomis, ypač keliaujant“, – pasakoja Miglė Makuškaitė-Survilė.

Tvarumu domisi vis daugiau žmonių

„Zero Waste fest“ buria ne tik tvarumo entuziastus, bet ir tuos, kuriems dar trūksta žinių ir įkvėpimo pradėti gyventi tvariau. Organizatoriai džiaugiasi, jog po kiekvieno renginio tokių bendraminčių ratas auga: tiek tvarumu besidomintys, tiek naujokai jungiasi prie „zero waste“ bendruomenės įsikvepia gyventi švariau, prasmingiau ir atsakingiau.

„Prieš penkerius metus apie tvarumą kalbėjo ir domėjosi tik dalelė entuziastų, o šiandien beveik kiekvienas yra apie tai girdėjęs, taiko vieną ar kitą tvaresnį įprotį savo kasdienybėje, renkasi ekologiškus produktus bei paslaugas. Taip pat jau nemaža dalis verslų ir organizacijų siekia savo veikla sukurti kuo mažesnį poveikį aplinkai“, – pasakoja Daiva Savickienė festivalio „Zero Waste fest“ organizatorė.

Šių metų festivalis „Zero Waste fest’23“ vyks rugpjūčio 11-13 d. Antalieptėje, Zarasų raj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją