Festivalis „Ir ežeras turi ausis“ šiais metais šiauliečiams ir miesto svečiams smagiai praleisti laiką siūlė net penkiose Šiaulių kultūros centre įveiklintose erdvėse, rašoma pranešime spaudai. Renginys prasidėjo nuo veiklų, pakvietusių atsipalaiduoti ir mėgautis galimybe laiką leisti su visa šeima. „Ežero terapijoje“ buvo galima atrasti ir išbandyti šešėlių teatrą, juoko dirbtuves, dalyvauti spausdinimo mašinėlių varžybose bei mėgautis poezija, pasineriant į naujus, dar neatrastus tekstus. Festivalio draugė – Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka – dalyvių kūrybiškumą skatino leisdama susikurti komiksą bei nusipiešti savo herojų. Čia pat veikė „Ežero ekranas“, kvietęs stebėti komedijos žanro klasika jau tapusius filmus.

Festivalyje didelis dėmesys buvos skirtas saviraiškai, norėta kad renginio svečiai ne tik klausytųsi koncerto, bet ir kartu, klausantis festivalio dalyvių, bandytų juos geriau pažinti, išgirstų naujų, dar niekur negirdėtų asmeninio gyvenimo detalių ar kūrybinių įkvėpimo šaltinių. Festivalio organizatoriai pasistengė ir „Ežero pokalbiams“ sukūrė išskirtinę aplinką: ant scenos buvo galima rasti paplūdimio atributikų ir net baseiną su Rėkyvos ežero vandeniu. Festivalio „Ir ežeras turi ausis“ sumanytoja Lina Jankauskaitė-Peleckienė kalbino ir savo klausimais provokavo slemo poezijos kūrėją, rašytoją Marių Povilą Elijų Martynenko bei vis naujų muzikinių eksperimentų mėgstantį ieškoti Mesijų.

Į pramogų salę „Maksas“ gausiai rinkosi tie festivalio gerbėjai, kurie norėjo gyvai pamatyti ir išgirsti savo mėgstamus kūrėjus, taip salė greitai prisipildė šiauliečių juoko ir judesio. „Ežero pirtį“ užkūrė ir tikrą juoko dozę dovanojo „Stand up“ komikai Markas ir Viktoras. Kūrėjų pasirodymas buvo pilnas sarkazmo ir ironijos. Festivalio kulminacija tapo ir renginio programą užbaigė koncertas, kur ant „Ežero scenos“ lipo gerai žinomi reperis Mesijus bei hiphopo grupės „Freestarz“ ir „Tie geresni“. Saviti ir gyvenimo realijas pašiepiantys tekstai klausytojus kvietė šokti ir linksmintis iki pat paskutinių festivalio akordų.

Festivalio įvaizdį kūrė ir jį atnaujino menininkė Eglė Narbutaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją