Delfi komanda taip pat apsilankė festivalyje – čia jie pakalbino ir į „Galapagus“ atvykusius žiūrovus bei atlikėjus. Vaizdo įrašą tiesiai iš Palūšės galite matyti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

„Pagaliau vėl susibūrėm visam savaitgalio festivaliui! Pirmą kartą festivalio „Galapagai“ konceptas toks jaukus miestelio, butikinis festivalis, kuriame manau kiekvienas tikrai atras, ką veikti ir kaip gerai praleisti laiką, įspūdingame gamtos kampelyje, už šią galimybę surengti triukšmingą festivalį, tokiam ramiam gamtos kampelyje esam labai dėkingi Palūšės bendruomenei bei aišku Aukštaitijos nacionaliniam parkui!“, – pasakojo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Pirmoji festivalio diena

Penktadienio pavakarę į jaukų, kurortinį, Aukštaitijos nacionalinio parko perlu vaidinamą miestelį rinkosi tiek apylinkių gyventojai, tiek festivaliautojai iš visos Lietuvos. Pirmasis į „Palūšės Valtinės“ sceną žengė melomanų jau atrastas Lukas Pilkauskas, kuris savo „Sodų dainomis“, kaip pavadintas debiutinis atlikėjo mini albumas bei jau žinomais šlageriais pradėjo penktadienio koncertų seriją.

Po Luko Pilkausko į sceną, kupini energijos, prieš pat koncertą spėję atsigaivinti Lūšių ežere, žengė, metų roko grupės titulus susižėrę, grupė – „jauti“, kurie energija dalinosi su publika, o ji jiems netgi siūlė kokius kūrinius groti toliau. Grupė „jauti“ festivalyje „Galapagai“ atliko ir dar niekur neišleistą, savo naujausią kūrinį – „Plepalai“.

Saulei romantiškai besileidžiant Lūšių ežere, energinguosius „jauti“ vaikinus keitė romantiškasis FC Baseball pasirodymą surengęs su visa grupe, kurie susirinkusius įsiūbavo savo atliekamais kūriniais.

Penktadienio romantiškas nuotaikas radikaliai pakeitė riebūs bytai kolonėlėse kai į „Galapagai“ sceną išbėgo Despotin FAM kompanija, festivaliautojams pažerdama ne tik savo gabalus, bet ir pasiųsdama linkėjimų koncerto klausiusiems Vaiperio tėvams bei ragindama džiaugtis kiekviena diena, kai kiti deja to padaryti negali. Pagalvoti apie Ukrainą ir paaukoti kvietė ir penktadienio vakaro pagrindinė festivalio grupė, festivalyje „Galapagai“ pasirodžiusi bene daugiausiai kartų – „G&G Sindikatas“ savo energingą pasirodymą baigę Eurovizijos nugalėtojų „Kalush Orchestra“ ritmu.

Po koncertų „Palūšės Valtinėje“ festivalio veiksmas persikėlė į „Palūšės kopą“, kurioje įsikūrė net kelios naktinės scenos. Jose už Dj pultų festivalio atmosferą kūrė Ž, Shkema X Wolg ir „Baltic Champions“, čia požeminiame bunkeryje abi festivalio dienas eksponuojama ir surrealistinė Mato Martinaičio paroda „Introspekcija“.

Antroji festivalio diena

Nuo ankstaus ryto prie vienos iš festivalio scenų – „Palūšės kopos“ rinkosi anksti atsikėlę festivaliautojai, nes čia išskirtinis įvykis – vienoje scenoje pasirodė jaunieji Lietuvos komikai iš skirtingų „K2 Comedy“, „Komunija“, „Pralaušk vieną šaltą“ bei Viktoro Balykov ir Marko Žukausko komedijos stovyklų.

Po šmaikščių ir vietomis necenzūrinių komikų pasirodymų, festivaliautojų nuotaikas keitė scenoje pasirodžiusi Gabrielė Vilkickytė, po kurios užburiančio pasirodymo visi susirinkę patraukė prie pagrindinės festivalio scenos. Šeštadienio koncertų seriją „Palūšės Valtinėje“ atidarė debiutuojantis – Germanas Daškevičius – Gamka, kuris festivalio publikai pristatė savo kūrybą iš debiutinio albumo – „Šaltos bangos“, o po savo solinio pasirodymo Germanas į sceną grįžo jau su grupe – „Flash Voyage“.

Koncerto metu Germanas publikai šmaikštavo, kad taip karšta scenoje, jog yra tikimybė joje tiek laiko joje praleidžiant gauti ir saulės smūgį. Psichodelinius „Flash Voyage“ vaikinus keitė, „Palūšės Valtinėje“ koncertus rengusi – Monika Linkytė, kuri šįkart festivalyje pristatė energingesnę programą ir diskoteką po atviru dangumi užkūrė su naujausiu savo kūriniu – „Degtukas“!

Pirmą kartą į festivalio „Galapagai“ sceną žengė vilniečiai „Sisters on Wire“, kurie festivalio publikai neleido užsisėdėti ir džiaugėsi puikiu festivaliu. „Sisters on Wire“ kūrybą keitė taip pat pirmą kartą į „Galapagai“ sceną atkeliavusi grupė – „Saulės Kliošas“, kurie Palūšėje praleido visą dieną, besimėgaudami pasiplaukiojimu laivu ir kolegų koncertus stebėdami Lūšių ežere.

Scenoje ne kartą nuskambėjo kvietimai žiūrovams mėgautis ne tik jų muzika, tačiau ir nuostabiu saulėlydžiu bei džiaugsmu, kad po 40 metų pagaliau vėl jų koncerto susirinko paklausyti ir su Andriumi Mamontovu grojantys muzikantai, tokie kaip Meinardas Brazaitis ir kiti, kurie į festivalio sceną žengė po Evgenya Redko pasirodymo.

Pirmą kartą jau kaip solo atlikėja, festivalio didžiojoje scenoje visus būrė – Evgenya Redko, kuri su klausytojais dalinosi, kad tai jos ilgiausia kelionė į festivalio sceną – trukusi beveik trejus metus. Tik prasidėjus Evgenya solo karjerai ji buvo 2020 metų skelbtame festivalio line up‘e, o tuomet prasidėjo pandemija ir tik dabar pagaliau ji rengia šį, ilgai lauktą pasirodymą.

Evgenya Redko savo pasirodymą pabaigė siųsdama linkėjimus penktadienį, čia koncertavusiems „G&G Sindikatui“, atlikdama jų dainos koverį „Muzika, kuri saugo“. Po šio įspūdingo pasirodymo festivalio gerbėjai būriavosi ir laukė pagrindinio šeštadienio koncerto, kuriame po naktiniu dangumi suskambo ne tik visiems puikiai žinomi Andriaus Mamontovo kūriniai, bet ir naujausia kūryba, kaip daina - „Bedugnė“.

Kaip ir penktadienio naktį, po koncertų vaizdingoje Lūšių ežero pakrantėje festivalio dalyviai rinkosi prie „Palūšės kopos“, kur požemiuose naktiniai šokiai – ištvermingiausiems, kartu su Rūta MUR live koncertu, Happyendless Dj Set bei didžėjais Sandjay, Jogaila, Samanta bei Seven Tension.

Įvairiausiais pasirodymais pripildytą šeštadienio dieną festivalio teritorijoje visi norintys galėjo praleisti itin turiningai: sudalyvaudami F1 simuliatoriaus lenktynėse, išbandydami senąją šilkografiją ir savo rūbus paversdami itin festivališkais, išsimargindami kūną tatuiruotėmis, bandydami atpažinti žinomų gaiviųjų gėrimų skonį ar sudalyvaudami žaidime apie klimato kaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją