Per dvejus veiklos metus čia įgyvendinti bendri projektai su kino festivaliais „Scanorama“ ir „Nepatogus kinas“, šiuolaikinio meno erdve „Swallow“, Lietuvos nacionaliniu dramos teatru, teatro festivaliu „Sirenos“, bendruomenės radijumi „Radio Vilnius“, tamsiosios pogrindžio muzikos aktyvistais „Facial Tumor“ ir kontrkultūriniu queer judėjimu „We Are Propaganda“.

„gallery 1986“ antrojo gimtadienio šventėje, balandžio 28 ir 29 dienomis, bus pristatyta dviejų naktų elektroninės muzikos programa su tarptautiniais ir vietos muzikos vardais: Acid Pauli, Martha van Straaten, Move D, nd_baumecker, Aiste Regina, Clicklounge, Donatu Chipak, Local Girls, MIJU, Sibilë, Spectrum Gemini, Tumosa ir V.

„Galerijų ir meno muziejų pasaulyje vis dar dominuojant baltam kubui, o kino ir teatro pasaulyje juodam, sukūrėme atvirą erdvę su dideliais spalvotais langais, kur galėtų vykti netikėti kultūriniai susitikimai, būtų trinamos disciplinų ir žanrų demarkacinės linijos, šokio ritmu skleistųsi naujos idėjos“, – apie „gallery 1986“ vietos idėją pasakoja programos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

„gallery 1986“ erdv4

Šventiniame dviejų naktų festivalyje pasirodys keturi užsienio atlikėjai: Acid Pauli, Martha van Straaten, Move D ir nd_baumecker, kurių muzika bei asmenybės yra puikiai pažįstamos tiek ir elektronikos žinovams, tiek ir etatiniams šokėjams.

Penktadienio programoje pasirodys vienas laukiamiausių savaitgalio svečių – pogrindinės elektroninės muzikos legenda Move D, taip pat žinomas kaip David Moufang, kuriantis muziką ir sukantis plokšteles jau daugiau nei 30 metų, o per šį laiką išleidęs daugiau nei 20 albumų, begalę singlų bei minialbumų bendradarbiaujant su „Warp“, „Smallville“, „Uzuri“ ir daugeliu kitų aukštai kotiruojamų leidybinių kompanijų.

Prie šio ilgai laukto garbės svečio penktadienį jungsis ir dar vienas legendinis artistas iš Vokietijos – iš Frankfurto kilęs didžėjus ir prodiuseris nd_baumecker. Savo muzikinę karjerą pradėjęs gerai žinomuose klubuose „Tresor“ ir „Berghain“, vėliau jis grojo visame pasaulyje žinomiausių klubų bei festivalių scenose, tokiose kaip „Time Warp“, „Melt!“ ir „Sonar“. Jo pasirodymai išsiskiria tuo, jog jis daugiausia groja iš vinilinių plokštelių, didžiulį dėmesį skirdamas skambesiui ir garso kokybei, o jo kolekcijoje puikuojasi daugiau nei 25 000 įrašų.

Acid Pauli

Šeštadienį „gallery 1986“ gimtadienio šventėje apsukos nebus mažinamos – prie grotuvų pakaitomis stos Acid Pauli ir Martha van Straaten. Acid Pauli, arba Martin Gretschmann, yra iš Bavarijos kilęs didžėjus ir muzikos prodiuseris, žinomas dėl savo eklektiškų house, techno ir world music skambesių.

Per daugiau nei dvidešimt metų aktyvios veiklos tarptautinėje muzikos scenoje jis išleido galybę albumų ir minialbumų tokiose leidybinėse kompanijose kaip „Clown and Sunset“, „Crosstown Rebels“ ir „Katermukke“. O talentinga selektorė Martha van Straaten savo kūryboje ieško naujų muzikinių būdų tarpkultūriniams ryšiams nagrinėti bei prisidėti prie muzikinių žanrų plėtros. Martha yra pasirodžiusi tokiuose renginiuose, kaip „Fusion Festival“, „Garbicz Festival“, „Nomade Festival“, „Beloved Festival“, „Envision Festival“ ir daugelyje kitų.

Dvejiems „gallery 1986“ metams paminėti skirtoje dviejų dienų programoje planuojamas ir solidus vietinis palaikymas su Aiste Regina, Clicklounge, Donatu Chipak, Local Girls, MIJU, Sibilë, Spectrum Gemini, Tumosa ir V. Daugiau informacijos apie renginį – „gallery 1986“ „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją