Rugpjūčio 4 d. į „Lizdo“ sceną persikels legendinė, daugiau nei dešimtmetį skaičiuojanti Kauno vakarėlių serija „Tarp Dviejų Aušrų“. Didžėjų komanda, kuri kartais save vadina tiesiog „Kaunas Groove Community“, jau spėjo surengti bemaž 100 vakarėlių: pasirodymai festivaliuose, grojimas oro balionuose, traukiniuose, laivuose ir dar bala žino kur – tik maža dalis, to ką šis pašėlęs kolektyvas nuveikė. Balsys X Less Feeling ir houso viražai, jo užribiai bei jaukus, nemonotoniškas pabėgimas nuo šio žanro – ketvirtadienio naktį, kai „Lizde“ bus galima išgirsti ir gerą vyruką, grojantį gerą muziką - Psychotropin‘ą.

Penktadienio nakties tylą „Lizde“ pirmasis sudrums vienas iš meninio projekto „Art Cue“ įkūrėjų Matas Gancevičius. Nuo vaikystės liesti pianino klavišai Matą atvedė iki elektroninės muzikos kultūros. Mato kuriama muzika – mantrinė, kupina nenuspėjamų ritmų bei psichodelinių garsų, o išstojimai už grotuvų užpildyti natūralių ritmų bei aukštųjų dažnių, tačiau neatsiejami nuo legendinių sintezatorių garsų. Po jo į „Lizdo“ sceną Rumšiškių miške kelsis Domeika, savo muzikinę kelionę pradėjęs „Lizdas Club“ namų aikštelėje Kaune, rašoma spaudos pranešime.

Jį keis Meri Hov – Lietuvoje užaugusi armėnų kilmės atlikėja, kuriai muzika nuo pat mažų dienų buvo artimiausiu draugu bei palydovu kiekviename žingsnyje. Nors prie pulto Meri Hov stojo gana neseniai, tačiau tai padarė užtikrintai: atlikėjos tikslas – atsiduoti ritmui ir muzikos pagalba suteikti šokėjams naujus potyrius, kurie per kūno judesį veda į natūralią transo būseną.

Stipriausieji aušrą prie „Lizdo“ pasitiks su „Užimtumo Tarnyba“. „Bass'o banditai“, „deck'ų chuliganai“, „bootlegų karaliai“ – tai tik keletas tikrai pelnytai „Užimtumo Tarnybos“ užsitarnautų titulų. Praėjusį sezoną „Lizdas Club“ debiutavusios vakarėlių serijos „Down Low“ kaltininkai gazo neatleis ir festivalyje „Granatos Live“ – vaikinai, kaip visada žada greitos ir piktos muzikos.

Rugpjūčio 6 d., šeštadienio, nakties tamsą „Lizde“ prasklaidys Gestautas – naktinis Kauno šviesulys, kuriam naktys dažnai maišosi su dienomis ir atvirkščiai. Aktyviai šalies klubinėje kultūroje dalyvaujantis Gestautas grodamas visada užmaišo visus savo electro, breaks, acid ir house gabalus į vieną krūvą, ir nepristinga jėgų nors diena jau trečia.

Gilyn į naktį festivalio „Granatos Live“ dalyvius „Lizde“ kvies VHS Library, kurių skambesys ir filosofija glūdi kažkur tarp tingiai besivyniojančių video juostelių ir išieškotų vinilų traškesio. Šios bibliotekos prižiūrėtojai – Roads ir Eimantas. Kaip pridera detektyvų klasikai, dažniausiai jie išlieka diskotekų šešėlyje, leisdami sau šokių aikštelės nuotaiką diktuoti iš režisierių pozicijos. Roads meilė laužytiems ritmams, nevalingai apsireiškia išganingais vakarėlio momentais, o skrupulingas Eimanto plokštelių rinkimas visuomet turi galvą apsukančių vinilinių siužeto posūkių. Duokite šiems dviems atlikėjams porą patefonų ir mikserį ir net nepajausite, kaip vakarėlis taps įtempto scenarijaus trileriu su laiminga rytine pabaiga.

Sekmadienio rytas aštuntąjame „Granatos Live“ sezone išauš su Paku X Noia. Iš pažiūros, Pakas ir Noia ne taip jau dažnai groja kartu. Tačiau akylesni melomanai žino, jog tai neišskiriamas duetas nuo labai senų laikų, kuomet šių Kauno veteranų plokštelėse dar sukosi kur kas greitesni ir laužytesni ritmai. Šiandien naujojo techno skambesio vakarėlių serijos „Jaudesys“ šeimininkai žaismingai kėsinasi į visą tai, ką jūsų brangios mamos jus ragina daryti: laiku ilsėtis, neišsišokti ir netriukšmauti.

Rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ iš viso bus 6 scenos: didžioji „CBET“ scena, kur pasirodys tokie atlikėjai kaip Anne-Marie, Zara Larsson, Jonas Blue, Becky Hill, Sam Feldt, Donatas Montvydas, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Vaidas Baumila ir kiti, indie muzikai skirta „Nescafe“ scena, „ZIP FM“ scena, kurioje pasirodys hip-hopo kultūros atstovai, „Red Bull Summber Vibes“ DJ scena, „Lizdo“ elektroninės muzikos scena ir paplūdimio scena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją