Tik įžengę į sceną „Måneskin“, perdavė prasmingą žinutę gerbėjams. Grupės lyderio Damiano Davido pasisveikinimas su publika skambėjo taip: „Pirmas dalykas, ką prieš pasirodymą norime padaryti, tai priminti homofobams, kad esate kvaili asilai“. Šią mintį jis iliustravo savo bučiniais, kuriais prieš pat pasirodymą apdovanojo kiekvieną grupės narį.

Jų įvaizdis taip pat atspindėjo laisvę – Damiano ir būgnininkas Ethanas Torchio buvo pasipuošę žėrinčiomis viršutinėmis drabužių dalimis. Pastarąją rokerių grupės lyderis po kelių dainų nusirengė ir demonstravo savo kūną, nusėtą tatuiruotėmis.

Viso pasirodymo metu netrūko provokuojančio elgesio. Grupė kaip reikiant kaitino publiką: bosistė Victoria ir gitaristas Thomas miniai įsisiautus kelis kartus grodami drauge imitavo lytinį aktą. Žmonės tiesiog klykė, šaukė, o ir pats Damiano atrodė kiek nustebęs. Niekas nežino, ar tai buvo surežisuota, tačiau grupės lyderis po viso veiksmo kulminacijos, jau pasibaigus kūriniui, paklausė Victorios ir Thomo, ar jiems viskas gerai.

Koncerte buvo skirtas specialus dėmesys ir ilgus metus popscenos dievaite vadinamai Britney Spears. Grupė atliko jos dainos „Womanizer“ koverį ir šaukė: „Visos šviesos Britney“.

Viso pasirodymo metu, atrodo, minia tiesiog nenustojo eiti iš proto. Joje netrūko Ukrainos ir LGBT+ bendruomenės vėliavų. Vienu metu atrodė, kad publika tiesiog nusidažė mėlyna-geltona spalvomis, Ukrainos vėliavos skriejo ir į sceną.

Pabaigoje atmosfera įkaito taip, kad gitaristas ir „Måneskin“ lyderis tiesiog šoko į žmonių jūrą. Thomas netgi kurį laiką grojo gulėdamas ant jų rankų.

Koncertui besibaigiant, lygiai taip pat, kaip ir Lietuvoje, grupė pasikvietė gerbėjus ant scenos. Šįkart jie visi buvo be išmaniųjų telefonų, išskyrus vieną vyruką, kuris bandė pasidaryti asmenukę su Damiano, tačiau šis papozavo mažiau nei sekundę ir ekstravagantiško įvaizdžio vaikino akyse matėsi šioks toks nusivylimas. Grupelė tiesiog leido gerai laiką ant scenos, siausdami kartu su visais „Måneskin“ nariais.

Tiesa, jų koncertas sužavėjo ne visus renginio lankytojus: palapinių miestelyje sutikta lietuvių grupelė sakė tikėjęsi ko nors įspūdingesnio, geresnio grupės pasiruošimo tokiam dideliam festivaliui. Anot jų, kitos pirmojo vakaro superžvaigždės Asap Rocky ir „Imagine Dragons“ paliko gerokai didesnį įspūdį. Simpatijų „Imagine Dragons“ sulaukė ir dėl savo neabejingumo Rusijos karui prieš Ukrainą.

Festivalio lankytojai atkreipė dėmesį ir į dar vieną aspektą. Dalis mano, kad italų žvaigždės Lenkijoje pademonstravo ir šlakelį arogancijos. Tą iliustravo ir paties Damiano ištarti žodžiai publikai:

„Tiesą sakant, mes galėtume būti vakaro headlineriai (pagrindinės festivalio žvaigždės, – red. past.), bet tai – ne mūsų kaltė“.

Tokia žinutė patiko ne visiems melomanams. Ne vienas susimąstė, kad vos metus populiarumu besidžiaugianti grupė apie save galvoja pernelyg gerai, ypatingai, kai pagrindinės „Open’er“ žvaigždės šou versle sukasi jau ilgus metus.

Daugiau naujienų iš įvairių muzikos festivalių – rubrikos „Veidai“ kategorijoje „Festivalizuokis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)