Britiško ir lietuviško pop draugystė

Į pagrindinę festivalio sceną tiesiai iš televizijos ekranų nužengs britų superžvaigždė Jess Glynne. Prieš beveik dešimt metų muzikinę karjerą pradėjusi atlikėja turbūt net nesapnavo, kad pasieks tokių aukštumų. „Global Awards" apdovanojimai kūrinį „These Days" įvardino kaip dažniausiai šiemet grotą dainą, o „Youtube" perklausų skaičiai tai tik patvirtina. Minėtoji kompozicija šiame tinkle pakartota 365 mln. kartų, o prieš penkis metus su „Clean Bandit" išleista „Rather Be" turi net 537 mln. perklausų.

Populiariosios muzikos gerbėjus ant jūros kranto džiugins ir visas desantas lietuviškų vardų. Drauge su Marijonu Mikutavičiumi skanduosime stadioninius himnus ir leisimės į jo užburiančią romantiką. Monique žada nustebinti savo niekada nesibaigiančia energija, švytinčiu sceniniu stiliumi ir iki skausmo pažįstamomis dainomis. Kad nebūtų mažai, į sceną lips ir šiuo metu nuo populiarumo bangos šviečiantis Vidas Bareikis ir vienu ryškiausiu Lietuvos atradimu tituluojamas santūrusis Daddy Was a Milkman.

Roko muzikos vėliava – nostalgiškųjų „The Rasmus" rankose

Gitarinės muzikos gerbėjams liūdėti taip pat neteks. Vien ko vertas „The Rasmus" vardas. Šią melodingojo roko ketveriukę iš Suomijos žino kone kiekvienas, kadaise išleistas hitas „In the Shadows" grupę iškėlė į Europos radijo stočių aukštumas, o šlovingus laikus iki šiol mena Youtube platforma, kurioje net dvi singlo versijos, o sudėjus abiejų peržiūras skaičius siekia beveik 100 mln.

Estiją atstovaus psichodelinio roko bei rokenrolo kvartetas „Bourbon Sugar". Grupės pavadinimas sufleruoja, kad jų kuriama muzika stipri, tačiau turi malonaus saldumo ir yra nepavaldi laikui. O štai lietuviškas roko vairas bus patikėtas į „KAnDIs" pasivadinusių virtuozų rankas. Už šio pavadinimo slepiasi legendinės „Antis" lyderis Algirdas Kaušpėdas ir grupės „Skamp" variklis Viktoras Diawara.

Po vienu stogu senoji ir jaunoji hip-hop karta

Saulėtame „Karklė 2019" išvysite ir stiprią hip-hop sceną. Renginys pramogautojus pasitiks su Lilu ir Innomine, kurie puikiai žino kaip įaudrinti minias. Tai puikiai iliustruoja jų koncertai, tarp kurių ir neseniai praūžęs grupės 10-ojo gimtadienio vakarėlis, kurio klausėsi per 20 tūkst. žmonių.

Jiems talkins kadaise scenos chuliganų etiketę užsitarnavę mohikanai „G&G Sindikatas". Grupė ilgą laiką įvairiuose apdovanojimuose įvardinama metų hip-hop grupe, tačiau užkulisiuose garsiai kalbama, kad jiems turėtų atitekti ir metų geriausios koncertinės grupės statulėlė.

Naująsias hip-hop aštakas ir formas reprezentuos masinę psichozę jaunosios auditorijos tarpe keliantys „Flying Saucer Gang", „8 kambarys" ir Niko Barisas.

Visiems skoniams paklūstanti elektroninė muzika

Dėl populiariosios elektroninės muzikos galvą pametusius festivalininkus šokdins Filatov & Karas. Didžiausią šlovės šuolį grupės karjeroje žymi egzotiškosios Imany dainos „The Good, The Bad and Crazy" perdirbinys. Prieš tris metus išleistas kūrinys tapo laukinių paplūdimio vakarėlių himnu, užkariavo Europos radijo stotis, o muzikos klausymosi platforma „iTunes" įrašė jį į geriausiai Rusijoje parduodamų singlų Top 20.

Geriausiu Lietuvos DJ'ų duetu tituluojamų „Radistai DJ's" net nereikia pristatinėti. „Karklė 2019" festivalyje „Radistai DJ's" įkaitusius kūnus šokdins ypatingoje vietoje – ant jūros kranto įkurtoje 360° scenoje. Nuo čia net tik atsiveria laivais nusėtas horizontas, bet bus galima pasijusti lyg Ibisos siautulyje.

Kiek kitokią elektroniką serviruos vienas geidžiamiausių šokdintojų – elekroninės muzikos legenda iš Prancūzijos Damon Jee. Gerą nuotaiką sukurti padės Ibicos pažiba Alex Kennon, Bad Habits, Driule XL, Kandy Killers ir daug kitų.

Primename, kad šiemet festivalis vyks rugpjūčio 15-18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)