Lietuviai nustebina net A lygio žvaigždes

Tūkstantines minias į savo koncertus sutraukiantis vyras per 20 metų scenoje matė visko ir tikina, kad lietuviai tikrai moka nutrūkti nuo grandinės ir iš širdies pasilinksminti.

„Man neretai tenka apšildyti klausytojus, bet šiais laikais nieko per daug nereikia daryti: žmonės žino, kur ateina, žino, kaip reikia linksmintis, ir, sumokėję pinigus, nori būti tos nepamirštamos patirties dalimi. Net į Lietuvą atvykusi pati Dua Lipa nustebo, kad publika gali būti taip „užsikūrusi“. A lygio žvaigždė Lietuvoje sulaukė tokio palaikymo, kokio ne visada sulaukia kitose šalyse,“ – sako Jonas.

Jis prisimena ir neseniai praūžusį „Måneskin“ koncertą, kur iš proto netiesiogine prasme ėjo 35 tūkstančiai lietuvių, o Vilniaus Vingio parkas nuotraukose atrodė kaip „Tomorrowland“ festivalis. Vis tik Jonas įsitikinęs, kad atlikėją labiausiai pakylėja ne pasaulinio lygio scenos, o į jas susirinkę žmonės.

„Tiek klausytojui, tiek atlikėjui kiekvienas renginys yra pilnas emocijų. Man, kaip atlikėjui, stovėti ant scenos, groti savo muziką ir matyti, kaip tūkstantinės minios kelia rankas į viršų, kaip reaguoja į prašymus pamojuoti į dešinę ar kairę ir kaip visi susivienija, yra priminimas, kodėl aš pasirinkau šitą kelią. Būtent dėl tokių momentų, – šypsosi Jovani. – Didžiausia pagarba žmogui, kuris ateina ir girdi atlikėją, reaguoja į jo raginimą pakelti rankas į viršų. Jis įsilieja į performansą, tampa šou ir viso spektaklio dalimi. Kiekvienas žmogus atskirai sukuria bendrą emociją, kurią po koncerto širdyje nešiojasi dar ilgai.“

Žmonės dabar yra laisvesni ir džiugesni

Paklaustas, ar pastebi lietuvių linksminimosi skirtumus per pastarąjį dešimtmetį, Jonas įsitikinęs – jie nemaži, o didelę įtaką tam padarė ir socialiniai tinklai, ir kintantis žmonių sąmoningumo lygis.

„Žmonės dabar mato visą pasaulį savo telefone ir stebėdami, kaip kiti šėlsta kažkur Brazilijoje, tą patį daro Lietuvoje. Šiandien globalizacija yra didžiulė: su naujausiomis madomis, muzika ir menu lygiai taip pat greitai galima susipažinti tiek būnant Vilniuje, tiek Paryžiuje. Iš bet kurio pasaulio krašto galima būti viso pasaulio dalimi,“ – pastebi Jonas.

Anot jo, nors šiandien egzistuoja kur kas daugiau skirtingų subkultūrų, žmonės yra tolerantiškesni, laisvesni ir džiugesni. Teigiamas šalutinis kintančios sąmonės poveikis – mažėja niūrumo, pykčio ir pavydo.

„Kiekvienas galime skirti laiko pykčiui ir pavydui, bet tai niekur neveda. Geriau dieną praleisti su šypsena – tada ir gyvenimas atrodo malonesnis. Bet vėlgi, aš manau, kad žmonės dabar yra laisvesni: tai rodo ir kelias dienas vykstantys LGBT festivaliai, o ir tie patys žiūrovai nebereaguoja taip, kaip anksčiau,“ – svarsto J. Nainys.

Artėja svarbiausia diena metuose

Nors scena – svarbi Jono gyvenimo dalis, ne mažiau gerų emocijų jam suteikia retai matomi draugai, kuriuos beveik kasmet suburia į sau svarbią šventę – gimtadienį.

„Mano šventė yra Joninės, arba kaip įvardija mano draugai – Jovaninės. Esu gimęs šią dieną, tačiau šiemet gimtadienį švęsiu ne per pačias Jonines, o savaitgalį. Į Jovanines atvyks apie 50, o gal ir kiek daugiau, draugų, kurių seniai nemačiau,“ – planais dalijasi J. Nainys.

Jis teigia kartais net besilaikantis Joninių tradicijų, o gimtadienio dieną dovanų tradiciškai atsiunčia ir tėtis. Tačiau didžiausia dovana Jonas įvardija ne apčiuopiamus daiktus, o buvimą retai matomų draugų rate.

„Daugelis mano draugų yra iš pramogų industrijos, ir man didžiausias džiaugsmas bei dovana gimtadienio dieną ar per Jonines paeiti į šalį ir matyti, kad pas mane atėjo daugybė tarpusavyje bendraujančių draugų: kažkas šoka, kažkas šnekučiuojasi, kažkas skanauja. Didžiausia dovana yra emocinė patirtis, kurios nenusipirksi už jokius pinigus. Kartu tai yra suvokimas, kad per savo jau ne tokį trumpą gyvenimą įgijau draugų, kurie kartu kuria ir mane patį,“ – sako Jonas.

Nemokamoje šventėje Kaune lauks visų

Paklaustas, ar turi geros šventės receptą, Jonas įsitikinęs, kad nebūna geros ar blogos šventės – yra tik paties žmogaus požiūris bei nusiteikimas, o svarbiausias kiekvienos šventės receptas – žmonės.

„Didžiausia bėda yra tada, kai į šventę žmogus ateina jau nusiteikęs joje niurnėti. Aš manau, kad reikia nusiteikti švęsti. Nesvarbu, ar lietus lyja, ar kažkas neatvažiavo, ar maistas per prastas, visa tai yra smulkmena palyginus su tuo, ką gali patirti būdamas su artimais draugais. Galų gale, laikas bėga, metai keičiasi, ir tokių akimirkų kažkada tiesiog nebesulauksi. Svarbu suprasti dabarties dovaną ir tai, kad ši akimirka daugiau nepasikartos, tačiau prisiminimai apie ją išliks“, – sako Jonas.

Pasisemti naujų emocijų ir pasilinksminti drauge bus galima iš šių metų liepos 22-ą Kaune rengiamoje jubiliejinėje Aludarių dienoje, kurios sukaktį vainikuos Lietuvos scenos žvaigždės: Marijonas Mikutavičius, „Sisters on Wire“ ir pats Jovani.

Aludarystės tradicijas puoselėjančio ir tradiciškai jas pamininčio „Volfas Engelman“ meistrai statines jau pildo keturių naujų rūšių gėrimais. Be didelės šventės renginio dalyviams, šiemet bravoras ypač daug dėmesio skirs retai ir ypatingai aludario profesijai pagerbti.

„Susitikime liepos 22d. Kaune, Aludarių dienoje Volfas Engelman bravoro kieme, juk dabar yra geriausia proga maksimaliai gerai praleisti laiką! Svarbiausia – būti su savo artimaisiais ir draugais. To visiems ir linkiu – susiburti ir švęsti kartu,“ – šypsosi Jovani.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją