Šiais metais organizatoriai lankytojus kviečia prisidėti prie kilnios misijos – bendradarbiaujant su Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija, renkama parama Ukrainos jaunimui, pasitraukusiam nuo karo tėvynėje ir apsistojusiam Šiaulių regione.

Birželio 16 d. 19 val. Fotografijos muziejaus stogo terasoje, po atviru dangumi koncertuos keletas jaunųjų atlikėjų bei jau pripažintos, savo gerbėjų ratą subūrusios grupės.

Viena iš artėjantį ketvirtadienį pasirodysiančių atlikėjų, kurios didžiąją dalį muzikinio repertuaro sudaro autorinės dainos – ramaus ir sodraus balso Dovilė Karpiūtė. Mergina pasakoja, kad kūrybai ją įkvepia asmeninės patirtys – tai, ką ir kaip mato savo gretimoje aplinkoje.

Sceniniu vardu Dovi Mi pasivadinęs Dovydas Misiūnas save pristato kaip dainininką, muzikantą bei dainų autorių. Neseniai grįžęs iš 7 metus trukusių muzikinių (ir ne tik) nuotykių Londone, vaikinas tebedega aistra dainavimui, tekstų rašymui ir noru dalintis savo kūryba taip pat, kaip ir prieš 10 metų, kai pirmą kartą į rankas paėmė gitarą.

Gabija Lukrecija Petrauskaitė – atlikėja ir dainų kūrėja, esanti muzikinio projekto „Šiauliai gyvai“ dalimi jau nuo 2016 metų, kai projekto Youtube kanale pasirodė Gabijos autorinės dainos vaizdo klipas. Praeitą vasarą jos muzika taip pat skambėjo festivalio koncerto metu.

Sceniniu vardu Klara. pasivadinusi Gintarė Klara Juknaitė eiles pradėjo rašyti dar pradinėje mokykloje, būdama vyresnė ji paėmė į rankas gitarą ir ėmė kurti dainas. Savo kūrybiniame kelyje mergina sutiko kitus muzikantus ir, nors kartais groja viena, dažniausiai pasirodo su jais. Susirinkusieji Fotografijos muziejaus stogo terasoje išgirs visą komandą: Gintarę Juknaitę (vokalas, klavišiniai), Kiprą Čėsną (būgnai), Nedą Latoviną (saksofonas), Tomą Stonį (bosinė gitara) ir Aidą Tamulevičių (el. gitara).

Birželio 16 d. klausytojai galės šėlti grupės „The Mooniers“ („Lietuvos Balsas. Kartos 2022“ dalyvių!) ritmu, be to, prie nepamirštamos nuotaikos po atviru vasaros dangumi triukšmingai prisidės jauna džiazo kraipytoja ir šokamų ritmų revoliucionierė grupė „JUZT“!

Kitą ketvirtadienį, birželio 23 d., vyks paskutinis festivalio koncertas, sekite informaciją, organizatoriai žada ne ką mažiau įspūdžių! O festivalio kulminacinis renginys – birželio 30 d., kuomet menininkė Jolita Vaitkutė ir muzikantas Andrius Mamontovas Fotografijos muziejaus Galerijoje pristatys instaliaciją „Skambina“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją