O. Alexanderis viso pasirodymo metu nemažai bendravo su klausytojais ir kvietė visus kuo daugiau linksmintis. Jis pabrėžė, jog čia jaučiasi puikiai ir džiaugiasi tokiu šiltu Lietuvos publikos sutikimu. Anot jo, tokią atmosferą sukūrė tik gerbėjai Lietuvoje, todėl jiems skyrė ypatingą dėmesį.

Dar prieš šio vakaro koncertą festivalio organizatoriai sakė, jog ne vienerius metus ketino prisikviesti „Years and Years", tačiau tik po ilgų derybų ir pokalbių pavyko tai padaryti.

Britų muzikantai pasaulio dėmesį patraukė 2013 m. – po 3 metų nuo susikūrimo ir įvairių transformacijų, kuomet grupėje liko trys nariai iš penkių: multiinstrumentalistai ir muzikos kūrėjai Michael Goldsworthy ir Emre Türkmen bei vokalistas Olly Alexander. Išleidę kelis pirmuosius kūrinius „Years and Years" pagreitį įgavo su singlais „Take Shelter" ir „Desire" ir galiausiai į topų viršūnes šovė 2015 m. su didžiausiu savo hitu „King". Vos išleistas šis singlas užėmė pirmąją vietą Didžiojoje Britanijoje, čia jis tapo platininiu, skaičiuojama, kad jo pardavimai ir parsisiuntimai siekia 600 000. Lenkijoje šis singlas tapo triskart platininiu, Italijoje ir Švedijoje – dukart. Jis pateko į žurnalo „Time" geriausių 2015-ųjų metų singlų dešimtuką, skelbiama pranešime spaudai.

Tais pačiais metais grupė išleido debiutini albumą „Communion", kuris iškart tapo rekordiniu – ne tik užėmė pirmąją vietą Didžiojoje Britanijoje parduodamų albumų sąraše, bet ir buvo greičiausiai tais metais parduotas debiutinis britų atlikėjų albumas. Sėkmė buvo pažymėta keturiomis 2016 m. britų muzikos apdovanojimų „BRIT Awards" nominacijomis ir sausakimša Vemblio arena – iki šiol didžiausiu koncertu grupės istorijoje. Albumo dainos skambėjo ne tik radijo stotyse ir internete – singlas „Meteorite" buvo įtrauktas į oficialų filmo „Bridžitos Džouns kūdikis" garso takelį.

Praėjusiais metais „Years and Years" išleido antrąjį albumą „Palo Alto". Pirmasis albumo singlas „Sanctify" per pirmąsias 24 val. tapo populiariausiu platformoje „Youtube". Jam sukurtas vaizdo klipas – tai dalis trumpo filmo tokiu pat pavadinimu kaip ir albumas, kuriame vaizduojamas futuristinis miestas Palo Santo. Palo Santo tai Olly Alexander vaizduotės vaisius – visata, į kurią galima pabėgti, kai pasaulis nuvilia, kurioje į viską galimą pažvelgti kitaip, kurioje galima būti tuo, kuo nori būti.

„Reaguodamas į viską, kas vyksta aplink, aš norėjau sukurti naują pasaulį ir jame šiek tiek pažaisti, net jei tas pasaulis egzistuoja tik mano vaizduotėje. Ten aš galiu būti laisvas, nepriklausomai nuo lyties ar seksualinių pažiūrų. Mano sukurtame pasaulyje tai tiesiog neegzistuoja, kiekvienas gali būti tuo, kuo nori", – sako grupės vokalistas Olly Alexander. Būtent šis albumas ir padėjo pačiam Olly išsilaisvinti. Laisvas Olly atrodo ir scenoje, kur jis ne tik keičia šiuolaikinės popmuzikos skambesį, kai kurie kritikai „Years and Years" kūrybą vadina tamsiąją popmuzika, bet ir jaunų žmonių gyvenimus.

Dainininkas ir aktorius daug laiko skiria visuomeninei veiklai: užsiima labdara, kovoja už LGBT teises, skatina saugius santykius ir daug dėmesio skiria žinomumui apie psichines ligas didinti. Festivalis „Granatos Live", kuris vyks rugpjūčio 2–4 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje, grupei „Years and Years", kaip ir daugeliui šiuolaikinių superžvaigždžių, taps pirmąją pažintimi su Lietuva. Per šešerius festivalio metus čia koncertavo Rita Ora, Ellie Goulding, George Ezra, Rudimental DJ, Duke Dumont, Alan Walker, Clean Bandit, John Newman, Bastille, Jess Glynne, Lost Frequencies, Kungs ir kiti pasaulinių hitų kūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)