Vos paskelbtas „Queen Show“ stipriai intrigavo, rašoma pranešime spaudai. Dar niekada šis populiarus ir gilias tradicijas turintis projektas neskambėjo tokios stiprios sudėties: Jeronimas Milius (vokalas), Tomas Varnagiris (gitara), Vytis Smolskas (klavišiniai), Martynas Garbačas (boso gitara), Vytis Vainilaitis (mušamieji) ir galingas pritariantis kolektyvas „Vilnius Voices“ (vad. Kristina Žaltokaitė).

Visiems buvo itin smalsu, kaip J. Miliui seksis atlikti išties sudėtingus Freddie Mercury kūrinius, kaip jie nuskambės istorinėje Vilniaus senamiesčio erdvėje, kur jokia roko muzika iki šiol nė kojos nebuvo įkėlusi.

„Kartu mes galime įpūsti magijos ir mėgautis muzika“, – pačioje koncerto pradžioje į gausiai susirinkusią publiką kreipėsi J. Milius. Ir žmonių antrą kartą raginti nereikėjo. Jie noriai kilo iš savo vietų.

Skambėjo „One Vision“, „We Will Rock You“, „I Want To Break Free“, „Don‘t Stop Me Now“, „Somebody To Love“, „Radio Ga Ga“, „Under Pressure“ ir kiti „Queen“ kūriniai, kuriuos gerbėjai mokėjo mintinai ir su meile traukė drauge.

Visi laukė ryškiausio karūnos deimanto – „Bohemian Rhapsody“. Ir ji buvo verta laukimo! Drauge su pritariančia grupe „Vilnius Voices“ muzikaliai itin sudėtingas ir didelį emocinį krūvį turintis kūrinys suskambo taip, kad pats Freddie nebūtų turėjęs priekaištų. Po jo sėdėti nebebuvo prasmės. Paskutinė koncerto dalis prabėgo kaip akimirka: iškeltom rankom, aidint sužavėtos publikos ovacijoms, švilpimui, su kojų trypimu ir reikalavimu kartoti.

„The Show Must Go On“ ir „We Are The Champions“ – toks desertas buvo pasirinktas pabaigai, klykiant sužavėtiems gerbėjams. Jų amžiaus amplitudė buvo kaip reta plati – nuo visiškai jaunų veidų, pažinusių ir pamilusių „Queen“ iš filmo „Bohemijos rapsodija“ iki tų, kurie užaugo su šia laikui nepavaldžia muzika. Kaip taikliai sakė J. Milius: kiekviename mūsų gyvena „vidinis Freddie“ ir per „Queen Show“ jis būna išlaisvinamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)