Visi šie festivaliai vyko praėjusį savaitgalį.

Dėl šių įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai, narkotikus platinančių asmenų sulaikyta nebuvo.

Šiuose festivaliuose narkotines medžiagas, įtariama, turėjusių asmenų amžius siekia nuo 16 iki 33 metų.

Dažniausiai pas festivaliuose besilankančius asmenis randamos augalinės kilmės medžiagos.

„Palyginti su pastaraisiais metais vykusiais festivaliais, didelių skirtumų nesijaučia. Svarbu paminėti, kad asmenys rizikuoja dėl narkotinių medžiagų ne tik atsakyti pagal baudžiamąjį kodeksą, tačiau ir žaloja sveikatą“, – rašoma BNS atsiųstame Policijos departamento komentare.

Policija žada per būsimus festivalius imtis visų įmanomų priemonių, siekiant kuo efektyviau užkardyti tokio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Gali būti sudaromi specialieji planai, pasitelkiami tarnybiniai šunys, organizuojami reidai, sustiprinamos policijos pajėgos.

Už disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

O už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu gresia laisvės atėmimo bausmė nuo dvejų iki 15 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)