Netoli Vinčesterio organizuojamas festivalis „Boomtown Fair“ grupės „Baltic Balkan“ nariams – ypatinga šventė. Dar praėjusiais metais čia vykęs jų pasirodymas tapo gražiu muzikinės veiklos dešimtmečio įprasminimu, o šiemet be diskusijų buvo nuspręsta – būtina sugrįžti vėl, rašoma grupės pranešime spaudai.

Įspūdis, kaip patys sako, liko neišdildomas – ypatinga vien jau tai, kad festivalį aplanko apie 80 tūkst. žiūrovų, o kur dar muzikinė programa, siurrealistinės dekoracijos, spalvingi kostiumai...

„Čia važiavome jau antrus metus iš eilės, todėl šįkart jau žinojome, ko tikėtis. Smagu, kad atvyko daug draugų, pažįstamų muzikantų, su kuriais jau esame groję anksčiau, kai kurie jų yra koncertavę ir Lietuvoje, tarp jų – „Gypsy Sound System Orkestra“, DJ Sasha Dieu, „Balkan Hotsteppers“, – pasakojo „Baltic Balkan“ nariai.

Pasak jų, festivalis stebino muzikinės programos pasirinkimu, čia didelis dėmesys buvo skirtas alternatyviam skambesiui, dauguma scenų – dedikuotos drumenbeisui, jungle muzikai, senajai repo mokyklai, taip pat – world ir folk stiliams.

„Tradiciško britiško indie skambesio čia nėra, daugiau elektroninės muzikos. Vien drumenbeiso scenoje susirenka apie 30–40 tūkst. žmonių, tai labai įspūdinga. Teko savo akimis pamatyti ir tokias legendines grupes kaip „Salt-N-Pepa“, „Prophets of Rage“, kurioje dabar vienas narys groja iš „Cypress Hill“, kitas – iš „Public Enemy“ – tai buvo tikra vyšnia ant torto“, – kalbėjo „Baltic Balkan“.

Tarp šių garsių, festivalio scenoje grojusių vardų sąrašo buvo galima išvyksti ir lietuvių pavardes.

„Baltic Balkan“ savo programa uždarė „Old Town Square“ sceną. „Grojome paskutiniai ir šiek tiek bijojome, kad visi tokiu metu nueis miegoti, tačiau viskas buvo labai gerai. Atvyko ir nemažai gerbėjų – iš Varšuvos, Rumunijos, taip pat – britai. Vienas net priėjęs sveikinosi ir sakė, kad specialiai dėl mūsų festivalyje apsilankė – mums tai girdėti labai smagu“, – kalbėjo grupės nariai.

Pasirodymą kiek trikdė lietingi ir itin vėjuoti orai, tačiau vakarėlio dvasios neužgožė – publika įrodė, kad moka smagiai linksmintis.

„Mums šis pasirodymas – neeilinis. Nors buvo ir įvairių nuotykių – be ekstremalių oro sąlygų kempinge buvome apvogti, vėliau vos nepavėlavome į lėktuvą. Tačiau lėktuvas, kuriuo turėjome skristi sugedo, skrydis buvo atidėtas, galiausiai viskas sėkmingai baigėsi. Tiesa, pernai scenoje buvome iškėlę Lietuvos vėliavą, todėl dabar juokavome, kad aplenkėme Dynoro“, – įspūdžiais dalijosi balkaniškos muzikos atstovai.

Akimirkos iš festivalio - nuotraukų albume:

Artimiausiu metu išgirsti „Baltic Balkan“ įspūdžius bus galima net keliuose grupės pasirodymuose – ketvirtadienį, rugpjūčio 29-ąją kolektyvas apšildys Trakų pilyje pasirodysiantį bene garsiausią balkaniško žanro atstovą Goraną Bregovičių, o rugpjūčio 30-ąją – tradiciškai šokdins Vilniaus publiką „Sostinės dienų“ koncerte Neries krantinėje.

„Tai mūsų simboliniai vasaros uždarymo koncertai. Atsisveikinimas su vasara ir įžanga į naują sezoną“, – sakė „Baltic Balkan“.

Grupė planus braižo ir pasirodymais užsienyje – spalį jų laukia koncertas Liuksemburge, lapkritį – Švedijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)