Nuo 2009 m. vykstantis „Devilstone“ tituluojamas vienu ryškiausių alternatyviosios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Nors ištikimiausi festivalio gerbėjai metalistai kurį laiką tuo nei kiek nesidžiaugė, maždaug nuo 2012-ųjų metų čia pradėjo skambėti daug platesnio diapazono muzika: dabar galima išgirsti nuo juodojo metalo iki psichodelinio roko, nuo spalvingo synthwave iki tamsaus disko. Ir viskas šį savaitgalį tilps į keturias skirtingas scenas.

Ketvirtadienio vakarą pagrindinėje scenoje vyravo ramuma, tačiau pilnu pajėgumu sudrebėjo koncertai Rytų scenoje, kur jau spėjo pasižymėti ir grupė iš Lietuvos „McLoud“. Jos vokalistas, „Auksinių scenos kryžių“ laureatas Lukas Malinauskas savo pasirodymą baigė nekukliai, išrėkęs tokius žodžius: „Jeigu būčiau Dievas, tai visi kunigai jau degtų pragare. Ir niekas nebevaikšciotų į f***in SEL koncertus. Jeigu būčiau Dievas, visi išgamos mirtų. Tai reiškia, ir Vladimiras Putinas“.

Toliau jis išreiškė palaikymą ukrainiečiams surikdamas „Slava Ukraini. Mirtis priešui. O dabar šokam“ ir sulaukė šilto publikos palaikymo.

Keturioms muzikos ir meno pilnoms dienoms pasiruošę lankytojai ketvirtadienį masiškai kūrėsi Dainuvos slėnyje ir demonstravo savo įspūdingus įvaizdžius. Vos patekus į festivalio teritoriją, galėjai pasijausti lyg kitame pasaulyje, kur žmonės, nusimetę savo kasdienius niekuo neišsiskiriančius drabužius įeina į tam tikrus vaidmenis, o gal kaip tik drąsiai išreiškia savo vidų, vilkėdami išraiškingus, o kartais ir provokuojančius apdarus.

Lankytojai stebino originalumu: kai kurie dėvėjo mitinių būtybių, įvairių gyvūnų kaukes, kiti buvo išsipaišę veidus, treti – įsidėję bauginančiai atrodančius lęšius ir nuo galvos iki kojų įėję į tam tikrus vaidmenis.

Pamatykite pirmosios festivalio dienos akimirkas patys!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)