„Šis automobilis ypatingas tuo, kad drauge išgyvenome bene sunkiausią etapą mano Dakaro istorijoje. Tokio lygio automobilius vairuojantiems sportininkams susidūrus su tokio masto gedimais ir iššūkiais, kokius patyrėme šiame ralyje, jie tiesiog išvažiuoja namo. Tačiau su bolidu radome bendrą kalbą, susitarėme, kad privalome finišuoti. Taigi važiavome naktį, be papildomų žibintų, galima sakyti akli, bet finišą pasiekėme, todėl jis turi tikrai išskirtinę vietą mano širdyje,“ – pranešime spaudai apie automobilį, kurį pristatys festivalio „Karklė 2019“ metu, pasakojo Antanas Juknevičius.

Sportininkas atviravo, kad lyginant su konkurentų automobiliais, šis modelis gana senas – sukurtas 2011-aisiais ir šiuo metu nebegaminamas. Tačiau puikiai tinkantis mažo biudžeto komandoms, mat čia susijungia geras kainos ir kokybės santykis, leidžiantis komandai pasiekti daug žadančių rezultatų.

„Kaip pradėjau domėtis automobilizmu? Tėtis buvo „prie technikos“, garaže su juo leidau ištisas dienas. Smalsumas po truputį nuvedė iki moto-dviračių konstravimo, vėliau sėdau už „žiguliuko“ vairo. Paraleliai mokiausi grafiko specialybės, pagal ją ėmiau ir dirbti, tačiau greitai aistra automobiliams nurungė tuometinį darbą ir tapo visu gyvenimu. Todėl ir jaunuoliams kartoju – pradėk veikti dabar, nusikalti tiltą svajonės link gali tik pats, juk būtų pernelyg paprasta, jei svajonės išsipildytų tik svajojant,“ – patarimais dalinasi automobilių sporto profesionalas.

Pamatyti bolidą ir paspausti ranką A.Juknevičiui festivalininkai galės „Manvesta Racing Lounge“ erdvėje, kuri pasiūlys ir daugiau greičio pramogų. Viena iš jų – 8-10 minučių lenktynės sportiniais automobilių simuliatoriais. Kiekvienas apsilankęs turės galimybę pajausti, ką reiškia vairuoti formulės bolidus, žiedinių lenktynių, ralio ar pritaikytus konkrečiai driftui. Čia pat dėmesio lauks ir naujausias Mercedes-Benz Actros vilkikas, kurio galinio vaizdo veidrodžiai pakeisti kameromis, o visi inovatyvūs sprendimai netilptų suskaičiuoti ant rankos pirštų.

Didelis įmonės darbuotojų susidomėjimas šiuo festivaliu paskatino kompaniją ne tik likti pasyviu festivalio stebėtoju, bet aktyviai įsitraukti į jo veiklas, todėl nusprendėme festivalio metu sukurti aplinką geriausiai atspindinčią transporto žavesį jaunam savęs ieškančiam žmogui.

Jau kuris laikas besitęsianti „Manvesta“ ir Antano Juknevičiaus draugystė „pakišo mintį“, jog Karklės festivalio dalyviams būtų labai įdomu iš pirmų lūpų išgirsti apie pasiruošimo Dakarui darbus, laukiančius iššūkius pasikeitus lenktynių vietai, bei apie Antano Juknevičiaus tikslus. Pastebint, jog Dakaro lenktynės kiekvienais metais sulaukia vis didesnio susidomėjimo Lietuvoje ir pasaulyje, manome, jog šis susitikimas bus itin džiugiai sutiktas festivalio lankytojų“ – apie bendradarbiavimą pasakojo logistikos įmonės „Manvesta“ vykdančioji direktorė Agnė Čyžienė.

Festivalio organizatoriai primena, kad rugpjūčio 15-18 d. pajūryje pramogautojų laukia visas spektras pramogų – nuo paplūdimio tinklinio iki teatralizuotų pasirodymų, nuo vandens pramogų iki 3x3 krepšinio turnyro. Tarp galybės Lietuvos bei užsienio atlikėjų šviečia tokie vardai kaip Jess Glynne, „The Rasmus“, Filatov & Karas, Marijonas Mikutavičius, Monique, Vidas Bareikis, Lilas ir Innomine, „G&G Sindikatas“, „Flying Saucer Gang“, „8 kambarys“, „Radistai DJ‘s“ ir daug kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)