„ESC Today“ paskelbtame balsavime iš visų šalių Jurijus pelnė pirmąją vietą. Balsavimu aktyviai pradėta dalintis uždarose feisbuko grupėse, kuriose lietuvių bendruomenė skatino balsuoti už savo šalies atstovą. Tiesa, Jurijui linkėjimus ir savo balsą skyrė ne tik tautiečiai, bet ir kitos Europos šalys.

Nors tai tėra internetinis balsavimas, kuris nieko nereiškia, lietuviai tai priima kaip pripažinimo, palankumo ir galbūt net sėkmės ženklą mūsų šalies dainininkui.

Paskutiniais šio balsavimo duomenimis, Jurijų palaiko net 15 tūkst. internautų. Antroji vieta – Albanija – nuo Lietuvos atsilieka bent keliais tūkstančiais. Paskutinėje vietoje šiame balsavime yra Austrija su kiek daugiau nei 70 internetinių balsų.

Tinklapį, kuriame patalpintas internetinis balsavimas, socialiniame tinkle stebi daugiau nei 50 tūkst. internautų.

Nors tai nėra oficialus dainų konkurso puslapis, 1999 metais sukurtas tinklalapis kasmet sulaukia dėmesio iš Europos – tai yra bene didžiausias nepriklausomas projekto internetinė svetainė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)