„The Roop“ singlas gerina šalies rekordus – naujasis grupės kūrinys ir jo klipas vos per dvi dienas buvo peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų „Youtube“ tinkle. O ir „Spotify“ platformoje jis greitai tapo muzikos lyderiu Lietuvoje.

„The Roop“ nariai pasakojo, kad nostalgiško skambesio pripildytą eurovizinę dainą kūrė galvodami apie šokius ir vidinį išsilaisvinimą. Šie du elementai puikiai apibūdina visus grupės kūrinius – unikalų jų skambesį ir stilių.

Būtent šios minties vedami muzikantai savo idėją užkodavo ir dainos pavadinime. Tik retas klausytojas pastebėjo, kad pavadinimas „Discoteque“ yra be raidės „h“ (pranc. discothèque, angl. discotheque), nes, kaip kalbėjo patys grupės nariai, pristatydami savo kūrinį, tai yra kitokio pobūdžio diskoteka.

„Tai yra ne apie savęs demonstravimą. Tai yra daugiau apie buvimą su savimi ir savęs priėmimą tokį, koks esi“, – kiek anksčiau yra sakęs grupės gitaristas Mantas.

Ar su raide „h“, ar be jos, „The Roop“ tikrai gali didžiuotis vėl sukūrusi unikalų ir hitu pretenduojantį tapti kūrinį.

Dainoje – ir daugiau simbolikos

On Fire“ parodė, kaip stipriai muzika ir šokis veikia žmones. Ši kombinacija išlaisvina. Nėra žmogaus, kuris nemoka šokti, tai įgimta. Šokis yra ir įrankis, kuris gydo žaizdas. Net galvos linksėjimas jau yra šokis, – šypsodamasis sakė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius.

– „Discoteque“ mes kalbame apie vidinį išsilaisvinimą. Dažnai sakome, kad esame laisvi ir gyvename laisvame pasaulyje. Bet daugiausia suvaržymų turime savo viduje. Todėl šia daina ir judesiu norime išjudinti kiekvieno vidų, kuriame yra per daug kritikos sau, baimės atrodyti keistai. Kartais nenorime priimti savo kūno, netgi varžomės savo patrauklumo.“

Dainos unikalumą atskleidžia ir kiek neįprasta pagrindinė melodijos linija. Ji primena senas lietuvių liaudies dainas. „Kūrinio priedainį atliekame staccato forma, jei pakeistume jį į legato, būtų labai aiškus tradicinių dainų motyvas. Liaudies muzikos skambesį pritaikėme šiuolaikiniam skoniui“, – apie dainos struktūrą pasakoja V. Valiukevičius.

Klausydami kūrinį klausytojai pastebės, kad „Discoteque“ turi ne tik šviesiąją, bet ir tamsiąją pusę. Tamsusis skambesys dainai ne tik suteikia gilumo, bet ir labiau priartina prie klausytojų.

„Visi turime dvi skirtingas puses. Jeigu nematai savo šešėlio, vadinasi, nestovi šviesoje“, – teigia Vaidotas.

Vilniuje buvo nufilmuotas ir originalus eurovizinės dainos „Discoteque“ vaizdo klipas. Jo režisieriumi tapo kino režisierius Saulius Baradinskas. Tai buvo pirmas bendras grupės ir režisieriaus darbas.

„The Roop“ sako, kad „Discoteque“ vaizdo klipas yra tarsi sugrįžimas į vaikystę. Jame žiūrovas perkeliamas į 8–9 dešimtmečius. Ekrane atgyja aliuzijos iš filmo „Alisa stebuklų šalyje“, serialo „Tvin Pyksas“.

„To laikmečio stiliumi ir nuotaika persmelktas visas klipas. Pradedant vizualiais dalykais, rūbais, koloritu ir baigiant judesiais, kurie yra iš mūsų vaikystės. Prisiminėme pirmuosius plaukų pasileidimus – tai, kaip šokdavome vieni namuose, kai niekas nemato. Vieną judesį netgi pasiskolinome iš Arvydo Sabonio – tai jo legendinis ančiuko gestas, kurį visi atsimename“, – atskleidžia V. Valiukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)