Užsienio žiniasklaida praneša, kad Ukraina turės didelę įtaką organizuodama ir prodiusuodama 2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą Jungtinėje Karalystėje.

Šiandien kariaujančios šalies valstybinis transliuotojas „Suspilne“ pranešė, kad yra leidžiama dalyviams teikti paraiškas „Eurovizijos 2023“ nacionalinei atrankai. Grupės ir atlikėjai, norintys iškelti geltonai mėlyną vėliavą Jungtinėje Karalystėje, gali teikti paraiškas Eurovision.ua svetainėje. Skelbiama, kad galutinis pateikimo terminas yra 2022 m. spalio 15 d., o atranka vyks Kijeve, gruodžio mėnesį.

Tiesa, šių metų atrankose bus keli pakeitimai.

Nacionalinės atrankos finalo žiuri sudėtį, tarptautinio „Eurovizijos“ konkurso nacionalinę žiuri sudėtį ukrainiečiai nustatys balsuodami internetu. Be to, kaip ir ankstesniais metais, „Eurovizijoje“ gali dalyvauti solo atlikėjai ar grupės, kurios jau yra susikūrusios arba buvo sukurtos specialiai dalyvauti nacionalinėje atrankoje. Dainos gali būti bet kokia kalba, išskyrus valstybės agresorės kalbą, rašo wiwibloggs.com.

Nacionalinės „Eurovizijos 2023“ atrankos finalas vyks gruodžio mėnesį Kijeve. Nugalėtojas bus paskelbtas finalo tiesioginės transliacijos metu per „Suspilne„televizijos kanalus ir „Suspilne“ skaitmeninėse platformose.

Suteikiant visuomenei teisę spręsti, kas užims žiuri vietas, be jokios abejonės, siekiama užkirsti kelią balų klastojimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją