Gruodžio 17 dieną Kijeve vyko nacionalinės „Eurovizijos 2023“ atrankos finalas. Unian.net teigiama, kad saugumo sumetimais renginys vyko saugomoje slėptuvėje.

Scenoje nacionalinės atrankos metu iš viso pasirodė 10 atlikėjų, o konkurso pabaigoje, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad laimėjo grupė „Tvorchi“.

Komisija grupei skyrė 9 balus iš 10 galimų, publika – 10 balų iš 10 galimų.

„Tvorchi“ yra Ukrainos elektroninės muzikos grupė iš Ternopilio, kurią 2018 m. subūrė garso prodiuseris Andrew Hutsuliakas ir vokalistas Jeffery Augustus Kenny.

Kartu jie išleido keturis studijinius albumus, grupė atlieka dainas ukrainiečių ir anglų kalbomis.

„Tvorchi“ – „Heart of Steel“:

Delfi primena, kad kad Ukraina turės didelę įtaką organizuodama ir prodiusuodama 2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą Jungtinėje Karalystėje.

Šių metų Ukrainos nacionalinėse „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankose buvo keli pakeitimai.

Nacionalinės atrankos finalo žiuri sudėtį, tarptautinio „Eurovizijos“ konkurso nacionalinę žiuri sudėtį ukrainiečiai nustatė balsuodami internetu.

Be to, kaip ir ankstesniais metais, „Eurovizijoje“ galėjo dalyvauti solo atlikėjai ar grupės, kurios jau yra susikūrusios arba buvo sukurtos specialiai dalyvauti nacionalinėje atrankoje.

Dainos galėjo būti bet kokia kalba, išskyrus valstybės agresorės kalbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)