Ukrainai nuo pat pradžių sunkiai sekėsi išrinkti atstovą į „Euroviziją“. 2009 m. gruodį buvo išrinktas Vasilijus Lazarovičius, tačiau toks pasirinkimas netenkino daugelio šou verslo atstovų, nes V. Lazarovičių išrinko be žiūrovų balsavimo. Galiausiai jo kandidatūrą atšaukė ir paskelbė atvirą atranką.

Po 2010 m. kovo 20 d. vykusio pakartotinio televizijos žiūrovų ir žiuri balsavimo laimėjo dainininkė Aleša su daina „To Be Free“. Beveik tuo pat metu pasirodė panešimų, kad daina neatitinka EBU reikalavimų. Daina pasirodė prieš 2009 m. spalio 1 d., t. y. buvo pažeista „Eurovizijos“ taisyklė.

Be to, sklandė gandai, kad daina galbūt plagiatas – daug kas pastebėjo panašumą su daina „Knock Me Out“ iš 1996 m. filmo „Varnas: Angelų miestas“. Galiausiai nutarta nesiųsti dainos į konkursą (tikslių priežasčių taip ir nenurodė).

Šiuo metu Ukrainos nacionalinės televizijos žiuri renka naują dainą Alešai. EBU svetainėje rašoma, kad televizijos atstovai pažadėjo užbaigti atranką iki kovo 29 d.

„Eurovizijos“ konkursas vyks Osle (Norvegija) nuo gegužės 25 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją