Iki šių metų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos daugelis nebuvo girdėję nei apie atlikėjus Valdą Lacko, Catrinah ar Ievą Zasimauskaitę, nei apie šou vedėją Gerūtą Griniūtę. Jos scenos partneris, pramogų pasaulio vilkas Andrius Rožickas su Gerūta taip pat susipažino prieš pat „Euroviziją“, anksčiau jų keliai niekur nebuvo susidūrę. Abu projekto vedėjai iki šiol vienas į kitą mandagiai kreipiasi „Jūs“.

G. Griniūtė atrodo neįtikėtinai teigiamas personažas: žurnalistė, pianistė, gimusi vieną dieną su Johannu Bachu ir Vidu Bareikiu. Televizijos kanale LRT kultūra ji veda laidą „Visu garsu“, o LRT klasikoje – radijo laidą „Muzikinis pastišas“.

Jei kitos jos amžiaus merginos, vykdamos į draugės vestuves Amerikoje, svajotų apie romantiškus nuotykius ir apsipirkimą, tai Gerūta, ruošdamasi į kelionę, uoliai repetavo Rachmaninovą, – nuotakai buvo pažadėjusi pianinu paskambinti vieną kūrinių.

Gerūta mėgsta šunis, yra kraujo donorė, jau aštuonerius metus ji – užkietėjusi vegetarė. Na bet jei to iš jos dar galima būtų tikėtis, tai daugelį nustebins kitos Gerūtos savybės ir pomėgiai. Pasirodo, mergina dievina sunkųjį roką, jos grojaraštyje – AC/DC, „Guns N‘ Roses“, „Bon Jovi“. „Manau, ir į „Iron Maiden“ koncertą nueisiu“, – sako G. Griniūtė.

Atostogoms ji nesirenka populiarių sezoninių kurortų: net ir į Turkiją skrido ne vidurvasarį, o žiemą. „Buvome vidury žiemos vidury Turkijos. Daug žirgų, daug oro balionų, daug sniego“, – prisimena Gerūta.

Puikios fizinės formos šou vedėja laisvalaikiu bėgioja, o sporto salių nemėgsta, nes ten trūksta erdvės. Kita netikėta jos laisvalaikio pramoga – šaudymas. „Mėgstu apsilankyti šaudykloje, tas tiesa“, – linkteli G. Griniūtė, žybtelėdama didžiulėmis akimis. Tiems, kas į jas įsižiūri ir negali įspėti spalvos, Gerūta palengvina užduotį: „Mano akys – heterochrominės, dvispalvės...“.

Šeštadienį G. Griniūtė kartu su A. Rožicku dirbs tiesioginiame „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos eteryje. Laukia sudėtinga diena, kupina repeticijų ir emocijų, tačiau Gerūtos nuovargis neįveiks. Gal ir todėl, kad per dieną ji išgeria net 7-8 puodelius kavos. „Esu tikra kavos maniakė“, – prisipažįsta G. Griniūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)