Ketvirtą kartą atrankose į „Euroviziją“ dalyvaujantis Audrius Petrauskas - Gebrasy buvo laikomas vienu konkurso favoritų. Anksčiau 26-erių dainininkas ir dainų autorius šioje scenoje pasirodydavo su grupe. Žengęs į konkursą vienas, vaikinas sulaukė kur kas daugiau dėmesio – jo kūrybos daina „Where‘d You Wanna Go“ tiek pirmame etape, tiek pusfinalyje surinko daugiausia žiūrovų ir komisijos balsų.

Nepaisant to, kad grupė „The Roop“ sulaukė rekordinio skaičiaus, net 74512 žiūrovų balsų ir gerokai atsiplėšė nuo kitų dalyvių, Audrius, surinkęs 6413 žiūrovų balsų ir 10 komisijos balų, atrankos finale atsidūrė tarp lyderių. Lyrišką pasirodymą surengęs Gebrasy nulipęs nuo scenos negalėjo atsakyti į vedėjo Vaidoto Baumilos užduotą klausimą. Nusisukęs nuo kameros vaikinas prisidengė veidą ranka.

„Mane taip apėmė emocijos, kad man sunku kažką pasakyti. Atrodo, dabar kažkiek drebu. Per visus savo gyvenimo metus aš...“ – stengdamasis sulaikyti ašaras sakinio pratęsti negalėjo Gebrasy.

Atlikėjo jautrumą pastebėjo ir komisijos nariai.

„Pirmi trys pasirodymai tikrai buvo stiprūs, o kai kurie jų buvo jautrūs. Audriui aš noriu palinkėti nesidrovėti jautrumo. Jautrūs žmonės kuria nuostabius dalykus“, - kalbėjo Vytautas Bikus.

„Man Gebrasy yra eurovizinis atradimas. Mes visi esame žmonės, visi pavargstame, kartais tas nuovargis jaučiasi mūsų balse ir duoda tam tikrų spalvų“, – komentavo Gerūta Griniūtė.

„Ko gero tai yra viena stipriausių dainų šiųmetinėje „Eurovizijoje“. Jis, kūryba ir daina yra vienas vienetas. Tai yra priežastis, kodėl lietuvius šitaip užkabino šis kūrinys“, – sakė Stanislavas Stavickis-Stano.

„Tai yra šio karjeros didysis lūžis. Ši atranka yra vieta, kurioje jį pastebėjo dar platesnis ratas žmonių. Tai bus tas pasirodymas, apie kurį bus dar ilgai kalbama“, – tiki Ramūnas Zilnys.

Sekmadienio rytą, kiek nurimęs, A. Petrauskas-Gebrasy feisbuke savo įspūdžiais pasidalijo kur kas išsamiau.

„Kažkaip nesinorėjo vakar paskubėti su padėka, nes supratau, kad jei leisiu mintims kažkiek susigulėti, tai gal labiau pavyks suvokti, ką vakar pavyko padaryti. Per paskutines tris savaites aš įdėjau daugiau darbo ir laiko nei į bet kokį kitą įvykį savo gyvenime. Galima sakyti, kad net normaliai nesirūpinau savim, per mažai miegodavau, ne visada pavalgydavau, dalinau save žmonėms ir intervams, nes kai pirmą kartą atsiranda toks susidomėjimas kuriama muzika, tai niekada nežinai ar tai vienkartinis įvykis, dėl to įdėjau kiekvieną minutę į tai, kad tam momente pagyvenčiau ilgiau.

Iš tikrųjų gal net nesąžininga apriboti visą šitą procesą paskutinėms trims savaitėms, galop kiekvieną vasaros savaitę teko važinėti pas Faustą Venckų ir įrašinėti sukurtas „eurovizines“ dainas. Bet jis viso šito laikotarpio metu buvo absoliutus herojus ir pats geriausias draugas kokį tik galima turėti.

Per praėjusius metus iš tikrųjų buvo labai sudėtinga jaustis reikalingam, matyti kaip gyvenimas toliau verda, visi, kas gali, stengiasi dirbti savo darbus, o muzikantai/atlikėjai sėdi užsidarę savo namuose ir laukia gražesnių dienų. Tai galiu pasakyti, kad tos gražesnės dienos man atėjo.

Žengdamas į sceną vakar aš giliai širdy jaučiau, kad mano pasirodymas yra daugiau ar mažiau formalumas, bet aš tiesiog jaučiausi ant tiek dėkingas, kad aš esu ten, ant scenos, su savo daina, kuri iš tikrųjų rūpi žmonėms.

Visos tos emocijos ir nuovargis susidėję virto mano pirmom ašarom tiesioginio eterio metu, ir net nepavyko jokių žodžių ištart po pasirodymo. Norėjau iš visos širdies padėkoti visiems žmonėms, kad jie man šitas vakar įvykusias tris minutes padovanojo, nes dabar net sunku pasakyti kada bus kita proga sugrįžti ant scenos ir aš vakar tai pilnai supratau.

Ačiū labai visiems, kurie patikėjo mano pasirodymu ir palaikė iki pat paskutinės sekundės, balsavo ir rašė žinutes. Jūs šitą kelionę pavertėt mano pačiu įsimintiniausiu įvykiu ir man tik belieka tikėtis, kad palaikysit ir tolimesnius mano muzikinius žingsnius.

Noriu padėkoti žmonėms su kuriais pavyko artimiau susipažinti dėl to, kad nusprendžiau pabūti autoriaus vaidmenyje šių metų Eurovizijoj. Tai Titas ir Benas. Jūs abu esat nerealūs, džiaugiausi, kad atsidūrėt finale ir stebėjau pasirodymą as a proud mom. Neabejoju, kad jūs dar daug pasieksit ir realizuosit save muzikoj. Militai Daikerytei ačiū už tai, kad neišsigandai taip arti Eurovizijos priimti įššūkį sudalyvauti su „Shadows“ ir išpildei tą dainą fantastiškai.

Norbertai Latkowski, nors prie dainos smarkiai prisidėti ir nepavyko, tačiau buvo smagu žiūrėti, kaip tu stengiesi ir tavo pirmas ir antras pasirodymai buvo nesulyginami kaip tu patobulėjai ir išlaisvėjai kaip atlikėjas per tokį trumpą laiką“, – feisbuke rašė Audrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)