Pirmajame pusfinalyje iš viso pasirodė 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina ir Malta.

Kelialapį į finalą iš viso pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir dar kelios šalys: Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Balsavimas dainų konkurse vyko jau įprasta tvarka – nugalėtojus rinko ir žiūrovai, ir specialiai kiekvienoje valstybėje atrinkta komisija, kurią sudarė penki muzikos verslo atstovai. Balsuoti pirmojo pusfinalio metu galėjo ne tik jame dalyvavusios šalys, bet ir Nyderlandai, Vokietija ir Italija.

Šiemet grupė „The Roop“ su kūriniu „Discoteque“ atidarė dainų konkursą ir iš dalyvių sąrašo į sceną žengė pirmieji. Laimei, mūsiškiams pavyko apsisaugoti nuo siaučiančio viruso ir antradienio vakarą iš tiesų fiziškai pasirodyti prieš milijoninę auditoriją. Kai kuriems dalyviams tokia sėkmė nenusišypsojo ir jų pasirodymai rodomi jau iš anksto nufilmuotame įraše.

„The Roop“ pasakojo, kad savo pasirodyme didžiausią dėmesį norėjo skirti kamerų darbui, LED ekranams. Be techninių galimybių žiūrovai taip pat išvydo ir kiek patobulintus judesius scenoje.

„Kažkokių fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais“, – dar prieš pasirodymą Delfi tikino grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Scenoje užburiančia energija džiugino ne tik grupės nariai, bet ir jų šokėjai. Visi jie vilkėjo jau puikiai atpažįstamus geltonos spalvos kostiumus. Fone dominavo juoda ir purpurinė spalvos. LED ekranuose trumpam pasirodė ir disco kamuolys, o grindys „nusidažė“ šachmatų lentos motyvais.

Viena iš naujovių „Discoteque“ pasirodyme – kiek pakitęs V. Valiukevičiaus judesys scenoje. Vienu metu grupės lyderis tarsi paėmė vaizdo kamerą į savo rankas, o judant vaizdui fone buvo matyti ir pašėlusiai šokantys šokėjai. Toks trumpas epizodas pasirodymui suteikė telefonu filmuotos namų diskotekos įspūdį.

Lietuviams scenoje iš tiesų pavyko užkurti diskoteką! Arenoje ir jos užkulisiuose pasirodymo metu ir po jo buvo girdėti triukšmingi šūksniai ir plojimai.

Be viso to, mūsų didžiausiam džiaugsmui, Lietuvos atstovai pateko į finalą ir juos išvysime šeštadienio vakarą vyksiančiame renginyje!

Tarptautinio konkurso gerbėjai yra aktyvūs ne tik prie televizoriaus ekranų, bet ir internetinėje erdvėje. Iškart po Lietuvos atstovų pasirodymo socialiniuose tinkluose knibždėte knibždėjo susijaudinimo ir pakilių emocijų neslepiantys komentarai. Vieno internetinio puslapio lankytojai Lietuvai pirmajame pusfinalyje skyrė pirmąją vietą.

Visą pusfinalio eigą ir kaip jame sekėsi dalyviams skaitykite paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (554)