Po pirmosios individualios repeticijos buvo numatyta pirmoji 20 minučių „Meet & Greet“ spaudos konferencija. Jos metu „The Roop“ nestokojo geros nuotaikos ir papasakojo apie savo skleidžiamą žinutę Europai ir visam pasauliui.

„Mūsų spalva yra geltona, kuri skleidžia viltį. Mes manome, kad mums reikia vilties šiuo metu pasaulyje. Taip pat mes skleidžiame pozityvumą ir gerą energiją“, – angliškai prabilo Vaidotas Valiukevičius.

Lietuviai pasakojo ir apie tai, kaip po atšaukto dainų konkurso praėjusiais metais, kai jiems buvo pranašaujama pergalė, teko kurti naują dainą.

Pirmieji „Discoteque“ akordai Vaidoto galvoje iškilo būnant gamtoje su grupės nariais. Kolegos naują melodiją bei žodžius priėmė pakiliai ir netrukus ėmė įrašinėti naująjį kūrinį.

„Viskas prasidėjo nuo pirmos Vaidoto eilutės, prie kurios prijungėme ir kitas. Bet kūryboje nėra auksinės taisyklės“, – pastebėjo Mantas Banišauskas.

Konferencijos metu klausimus uždavinėti galėjo ne tik virtualiu būdu prisijungę žiniasklaidos atstovai iš viso pasaulio, bet ir salėje esantys žurnalistai. Viena iš jų paklausė, kas jais didžiuojasi labiausiai. Mielo klausimo sulaukę lietuviai neslėpė, kad palaikymo jie sulaukia iš labai daug žmonių, bet labiausiai jais didžiuojasi jų artimieji, mylimosios ir, žinoma, tėvai.

Ta pati žurnalistė domėjosi, kaip grupė reagavo, kai sužinojo, jog jie šiemet dainų konkurse pasirodo patys pirmieji.

„Mes šią žinią priėmėme teigiamai. Nes mums patinka būti numeriu vienas“, – drąsiu atsakymu nustebino trijulė.

Penktadienį vakare į Roterdamą atvykę Lietuvos atstovai neišvengė klausimų apie daug dėmesio sulaukusią dainą „On Fire“. Žurnalistas iš Prancūzijos netgi išdrįso paprašyti grupės dovanos – padainuoti šį milijonus sužavėjusį kūrinį visiems susirinkusiems salėje ir tiesioginėje transliacijoje.

Netikėto prašymo spaudos konferencijoje sulaukęs grupės lyderis nesutriko ir lengvai sudainavo pirmąsias „On Fire“ dainos eilutes a cappella stiliumi. Toks V. Valiukevičiaus ėjimas neliko neįvertintas, publika už tai padėkojo plojimais.

„The Roop“ taip pat teirautasi apie patį keisčiausią ar neįprasčiausią drabužį jų spintoje, mat grupės stilius – išties išskirtinis. Vaidotas nutarė šioje vietoje palikti šiek tiek mistikos.

„Labiausiai crazy kostiumas, kokį turime? Mes negalime atskleisti... – nusijuokė vokalistas. – Tai skirta tik mums. Viešbutyje.“

Linksmos reakcijos iš lietuvių sulaukęs žurnalistas taip pat plačiai šypsojosi ir sakė, kad toks atsakymas palieka vietos vaizduotei.

Trumpa iškarpa iš minėtosios spaudos konferencijos instagrame dalijosi ir bene populiariausias dainų konkurso tinklaraštis „Wiwibloggs“:


Pirmosios repeticijos transliacijoje – nesklandumai

„Eurovizijos“ maratoną Lietuvos atstovai pradėjo nuo repeticijų „Ahoy“ arenoje šeštadienio rytą. Pirmajame pusfinalyje pirmuoju numeriu žengsianti grupė ir į repeticijų sceną žengė pirmieji.

„The Roop“ scenoje užtruko 30 minučių, per kurias atlikėjai išbandė pasirodymui skirtą apšvietimą, kamerų darbą ir kitas technines galimybes.

Dar prieš išskrendant grupė „Delfi“ pasakojo, ko žiūrovai gali tikėtis jų pasirodymo metu.

„Daugiausiai dirbame su kamerų vaizdais, bus pasikeitęs vaizdas LED ekranuose, bus patobulinti kai kurie žingsniai, mes liksime geltoni, nes tai tapo mūsų atpažinimo spalva. Viską mes nugludinome ir galutinį rezultatą pamatysime Roterdame. Kažkokių fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais. To nereikia“, – patikino Vaidotas Valiukevičius.

Taip pat grupės nariai papasakojo, jog Roterdamui yra paruošti du pasirodymų scenarijai. Vienas jau nufilmuotas, taip vadinamas „live on tape“ pasirodymo įrašas jau pateiktas organizatoriams ir būtų rodomas tokiu atveju, jei susiklosčiusios aplinkybės neleistų jiems patiems fiziškai užlipti į sceną. Kitas pasirodymas idealiu variantu vyktų gyvai scenoje.

Stebėti pirmąsias šalių atstovų repeticijas nuotoliniu būdu galėjo žiniasklaidos atstovai iš viso pasaulio, prisijungdami į specialią platformą. Visgi transliacija iš arenos susidūrė su techniniais nesklandumais. Šimtai prisijungusių žmonių ilgą laiką nematė scenos vaizdo, galiausiai, pagaliau jam atsiradus, nebuvo garso.

Į „The Roop“ repeticijos pabaigą bent dalį lietuvių pasirodymo išvysti ir išgirsti visgi pavyko. Scenoje buvo matyti ir grupės nariai, ir jų šokėjai. Visi jie vilkėjo jau puikiai pažįstamus geltonos spalvos kostiumus. Fone dominavo juoda ir purpurinė spalvos. LED ekranuose trumpam pasirodė ir disco kamuolys.

Viena iš naujovių „Discoteque“ pasirodyme – kiek pakitęs V. Valiukevičiaus judesys scenoje. Vienu metu grupės lyderis tarsi paima vaizdo kamerą į savo rankas, o judant vaizdui fone matyti ir pašėlusiai šokantys šokėjai. Toks trumpas epizodas pasirodymui suteikė telefonu filmuotos namų diskotekos įspūdį.

Viešinti vaizdo transliacijas iš repeticijų starto buvo griežtai draudžiama, kadangi tai tik pirmieji pasibandymai scenoje ir galutinis šou vaizdas gali dar stipriai skirtis. Organizatoriai primena, kad viešai netransliuojant pirmųjų atlikėjų žingsnių jiems suteikiama galimybė pažinti sceną be padidinto spaudimo. Visgi akies krašteliu pamatyti pirmąją repeticiją leista paviešintame specialiame trumpame siužete:

Nors transliacija iš arenos susidūrė su techniniais nesklandumais daugelis užsienio žurnalistų gyrė lietuvius. Specialioje platformoje yra sukurta galimybė komentuoti savo mintis susirašinėjimo lange, jame, pasirodant „The Roop“, skriejo palaikymo žinutės. Vienas žiniasklaidos atstovas išdavė, kad lietuvių pasirodymo metu jam kūnu perbėgo šiurpuliukai. Tiesa, buvo ir tokių, kurie neslėpė apmaudo, kad dėl trukdžių, deja, viso šou jiems taip ir nepavyko pamatyti. Laimei, repeticijų dar bus ne viena, kol Lietuvos atstovai savo pasirodymą nušlifuos iki tobulumo.

Roterdame esantys žiniasklaidos atstovai dėl saugumo reikalavimų pandemijos metu į areną nebuvo įleidžiami. Pirmąsias dainų konkurso dalyvių repeticijas jie stebėjo specialiai įrengtoje erdvėje su ekranais.

Šeštadienį „Ahoy“ arenoje taip pat repetuoja Slovėnijos, Rusijos, Švedijos, Šiaurės Makedonijos ir Airijos šalių atstovai.

Šių metų „Eurovizija“ vyks Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys pirmajame pusfinalyje ir sieks patekti į didįjį finalą. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)