„Gyvename pasaulyje, kupiname tuščios muzikos. Muzika – tai ne fejerverkai. Grąžinkime pasauliui muziką“, – atsiimdamas apdovanojimą tarė portugalas Salvadoras Sobralis.

Pirmadienio vakarą savo feisbuko paskyroje šią kalbą sukritikavo 5 vietą „Eurovizijoje“ pelnęs švedas, dar prieš konkursą įvardytas kaip vienas iš lyderių.

„Dėl spaudos konferencijos Kijeve, dėl tų kalbų apie „greito vartojimo“ vienkartinę muziką. Sveikinimai, su pergale, man tikrai patinka daina ir tai, kaip ji buvo atlikta, bet manau, kad kalba laimėjus „Eurovizijos“ dainų konkursą buvo žodžiai, kuriais tikras nugalėtojas kalbėti neturėtų. „Greito vartojimo“ popmuzika tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje gali būti geriausias dalykas šioje žemėje, ji gali būti ir ne menkiau graži už jūsų dainą. Vietos po saule užteks visiems. Linkėjimai visiems mano naujiems bičiuliams iš visos Europos, tikiuosi, kad greitai pasimatysime. Pasilinksminkime ir kurkime prisiminimus visam gyvenimui“, – dešimtims tūkstančių gerbėjų feisbuke rašė Robinas.

Švedijos atstovo Robino Bengtssono daina „I Can't Go On“:

S. Sobralis, scenoje stovėdamas su apdovanojimu rankose ir trumpai paraginęs „Eurovizjos“ gerbėjus „pamiršti“ „greito vartojimo“ muziką, tą pačią mintį pratęsė ir spaudos konferencijos metu. Jam antrino ir dainą „Amor Pelos Dois“ sukūrusi jo sesuo Luisa. „Paprastumas buvo raktas, tai ir buvo išskirtinumas. Kai kas nors ateina ir padainuoja kažką labai paprasto, tačiau labai nuoširdžiai ir paprastai, tas paprastumas tampa raktu į kiekvieno širdį. Jis taip ir padarė. Žinote, jis viską jautė, todėl tai buvo ypatinga“, – kalbėjo „Eurovizijos“ nugalėtojo Salvadoro sesuo, per spaudos konferenciją sėdėjusi šalia brolio.

Portugalijos atstovo Salvadoro Sobralio daina „Amor Pelos Dois“:

„Eurovizijos“ finalo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)