Apsigobęs Švedijos vėliava ir laikydamas savo prizą 28 metų M. Zelmerlowas buvo pasitiktas daugybės džiūgaujančių gerbėjų Stokholmo oro uoste.

„Jis mano didžiausias dievaitis, idealus žentas! Jis itin talentingas ir profesionalus; kai sužinojau, kad jis grįžta šiandien, atskubėjau čionai“, – viena vyresnė negu 50 metų moteris entuziastingai sakė Švedijos televizijai SVT.

Įžengęs į atvykstančių keleivių terminalą, „Eurovizijos“ nugalėtojas bendravo su susirinkusiais, fotografuodamasis su džiūgaujančiais gerbėjais, glėbesčiuodamasis ir dalydamas autografus, taip pat pozuodamas vietos fotografams.

„Mane užplūdusios emocijos. Lėktuve visi pradėjo dainuoti „Heroes“, jam pergalę atnešusią dainą, M. Zelmerlowas sakė Švedijos žiniasklaidai.

„Dabar tenoriu nugriūti ant savo sofos, valgyti picą ir žaisti su savo šunimi“, – prisipažino dainininkas.

Stokholme 25 metų Kalle neslėpė džiaugsmo dėl M. Zelmerlowo pergalės.

„Tai supernaujiena Švedijai. Mums sekasi muzikoje, ir ta daina išties gera“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Tuo tarpu 23 metų Josefine pasinaudojo proga išreikšti pasididžiavimą.

„Štai kas nutinka, kai esame geriausi. Mes dažnai laimime!“ – sakė šviesiaplaukė gausiai pasidažiusi mergina, plaukus susirišusi į kaselę.

M. Zelmerlowas anksčiau dukart nesėkmingai siekė atstovauti Švedijai „Eurovizijoje“. Jo atkaklumą tėvynainiai vertino labai palankiai.

Netgi premjeras pasveikino su šeštadienio vakarą iškovota pergale, kuri buvo pasiekta praėjus 41 metams po to, kai švedų grupė ABBA laimėjo „Euroviziją“ su savo klasikiniu hitu „Waterloo“.

„Sveikinimai, Mansai! Fantastiškas pasirodymas. Dabar esi visos Švedijos didvyris! Ateinančiais metais pasveikinsime čia visą Europą. Gerai atšvęskit – paskambinsiu jums pirmadienį ir pasveikinsiu“, – premjeras Stefanas Lofvenas rašė savo „Facebook“ paskyroje.

Praėjus trejiems metams po „Eurovizijos“ Švedijos pietiniame Malmės mieste, ši Skandinavijos šalis vėl turės ruoštis priimti tūkstančius šio šou gerbėjų ateinančiais metais.

Šalies žiniasklaida M. Zelmerlowo pergalei skyrė didžiulį dėmesį, o populiariausias šalies dienraštis „Aftonbladet“ nugalėtojo nuotrauką išspausdino savo pirmajame puslapyje.

Dienraštis „Expressen“ vadino M. Zelmerlową didvyriu.

„Švenčiame Manso (pergalę) ir pradedame ruoštis naujai „Eurovizijai“, – sakė SVT direktorė Hanna Stjarne.

2013 metais į Euroviziją Malmėje atvyko apie 32 tūkst. turistų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)