„Ne kartą esu sakęs, kad „Eurovizija“ – mėgstamiausias mano televizinis projektas – patinka tiek jį stebėti, tiek ir dalyvauti“, – tikina su grupe „Twosome“ šių metų atrankoje taip pat pasirodantis P. Šinkūnas.

Trečiadienį vyksiančiame antrosios atrankos filmavime jis ant scenos lips ir pasirodys naujame amplua – BANZZZAI, kurio viešam pristatymui pasirinko būtent „Euroviziją“.

„Apetitas auga bevalgant – pagalvojau, kad man patinka ši veikla. Pats turiu norą, ambiciją ir svajonę kada nors atstovauti Lietuvai, nes tai vienintelė vieta, kur galiu tai daryti. Aš ne atletas, ne sportininkas, todėl „Eurovizija“ – vienintelis žanras, kuriame galėčiau išpildyti svajonę reprezentuoti savo šalį“, – sako P. Šinkūnas.

Jis sako, kad Lietuvoje ant „Eurovizijos“ scenos trūksta daugiau judančių atlikėjų ir šou elementų: „Kadangi esu šou atstovas, noriu surengti šventę. Kilo mintis padaryti kažką kitaip, nei daro visi atlikėjai. Į sceną eisiu su pseudonimu, turiu sukūręs personažą. Žiūrovai tikrai pamatys kažką įdomaus.“

P. Šinkūnas atskleidžia, kad jo pasirodymas bus pozityvus ir linksmas. „Esu šventai įsitikinęs dėl kelių dalykų „Eurovizijos“ pasirodymuose – nors tai dainos konkursas, manau, kad šou yra esminis aspektas. Stovinčio ir dainuojančio žmogaus nepakanka“, – sako jis.

Toks – pozityvus ir nuotaikingas – ir grupės „Twosome“ pasirodymas. Tačiau P. Šinkūnas tikina, kad jį išvysime visai kitokį. „Pasirodymas nebus panašus į „Twosome“, nes tai mūsų projektas, einantis su žinute, kurią kartais galima pavadinti lėkšta ir kvaila, su kolektyvu nebijome pasijuokti iš savęs. O mano paties pasirodymas bus susijęs su mano vidiniu, profesiniu pasauliu, šiuolaikinėmis aktualijomis, vertybėmis, bet tai bus linksma, pozityvu.

Be to, esu sau tvirtai pasakęs, kad niekada nedainuosiu apie meilę. 99 proc. dainų yra apie meilę, tai labai neoriginali tema. Mano pagrindinis tikslas – padaryti dalykus, kurie nematyti Lietuvoje ar pasaulyje, kurie yra originalūs“, – sako atlikėjas.

Nors pasiruošti dviem pasirodymams vienu metu – nemenkas iššūkis, P. Šinkūnas tikina randantis laiko ir darbui, ir šeimai – netrukus sūpuos pirmagimį.

„Per kelis metus, kuriuos esu tokiuose projektuose, išmokau ruoštis viskam, todėl išmokau dėlioti laiką. Kol kas viską derinti sekasi gerai. Netaikau į aukščiausio lygio dainininkus, tai nėra mano tikslas, bet kiek reikia šiai dainai, esu išmokęs maksimaliai“, – tikina P. Šinkūnas.

P. Šinkūno, žiūrovams prisistatysiančio pseudonimu BANZZZAI, pasirodymą LRT TELEVIZIJOS žiūrovai išvys kitą šeštadienį, sausio 19 dieną.