Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ 2019 metų kovo 18-28 dienomis atliko visuomenės nuomonės apklausą, kurios metu žmonių klausė apie „Euroviziją“ ir mūsų šių metų atstovą.

Šiame tyrime dalyvavo 1008 žmonės nuo 18 iki 75 metų amžiaus. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu. 60 proc. žmonių buvo apklausiama tiesioginės paklausos būdu ir 40 proc. internetu. Tyrimo rezultatų paklaida 3,1proc.

Skelbiama, kad bent šiek tiek „Eurovizija“ domėjosi 38,6 proc. apklaustųjų. 10,6 proc. jų nurodė, jog itin aktyviai domisi šiuo konkursu.

Atranka dažniau domėjosi moterys, didžiųjų miestų ir rajonų centrų gyventojai.

Geriau Jurijaus galimybes vertina 18-35 m., rajonų centrų gyventojai.

Geriausiu pasirinkimu Jurijų dažniau įvardija 26-35 m. respondentai, tuo tarpu jauniausieji (18-25 m.) dažniau mano, kad turėjo laimėti kitas dalyvis. Vyresni nei 35 m. dažniau laikosi nuomonės, kad Jurijus Veklenko buvo vienas iš kelių vertų laimėti atranką.

Už atrankos taisyklių keitimą dažniau pasisako 18-35m., aukštesnio išsimokslinimo, didmiesčių gyventojai.

21,4 proc. tiki, jog J. Veklenko pavyks patekti į geriausiųjų dešimtuką. 43,1 proc. apklausos dalyvių vis dėlto mano, jog dainininkas pateks į finalą, tačiau ne į geriausiųjų dešimtuką. Pesimistiškai nusiteikę 24,7 proc. žmonių, kurie sakė, jog Jurijui į finalą patekti vis dėlto nepavyks.

DELFI susisiekus su pačiu J. Veklenko, atlikėjas sakė, kad šio tyrimo rezultatai jam tapo malonia žinia.

„Labai džiugu, kad lietuviai į dalyvavimą žiūri pozityviai ir tam tikra prasme palaiko mane kaip šio konkurso atstovą.

Toliau dirbsiu ir padarysiu viską, kas mano ar mano komandos rankose, kad pasirodytume kaip įmanoma ir galima geriau, o tada jau galėsime vertinti rezultatą. Pats tikėjimas nuteikia labai pozityviai ir maloniai“, – sakė jis.

Jurijus neslepia, jog dabar jam ypač atsakingas ir įtemptas metas, bet kartu jis tiki, kad jam pavyks nenuvilti savo gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)