„Koks velnias čia nutiko?“, – atsikvėpė nugalėtojas, sėdėdamas prieš žurnalistų minią.

Būtent jo baladė „Arcade“ leido parvežti pergalę Nyderlandams po 44 metų pertraukos.

Spaudos konferencijos metu paklaustas, kaip stipriai plakė jo širdis prieš paskelbiant konkurso nugalėtoją, jis sakė, jog tikrai daugiau nei reikėtų. Besišypsodamas atlikėjas atrodė iš tiesų sumišęs.

„Pirmiausiai norėčiau padėkoti Nettai. Mano svajonė tikrai išsipildė. Negaliu patikėti“, – kalbėjo jis.

Konferencijos metu jis buvo paklaustas, kokią žinią norėtų perduoti LGBT bendruomenei, kuriai priklauso ir pats. Dainininkas nedvejodamas atsakė, jog svarbiausia vis dėlto yra matyti save ir kitus žmones kaip asmenis. „Svarbiausias dalykas, žinoma, yra išlikti tikru ir matyti save kaip kitus žmones. Kaip žmogų, kuris yra pajėgus galbūt laimėti šį trofėjų. Išlikite su tuo, ką mylite ir mylėkite vienas kitą už tai, kas esate. Ir, žinoma, visada svajokite“, – linkėjo jis.

Eurovizijos finalas. Olandija: Duncanas Laurence – Arcade

D. Laurence neslėpė, jog pastarosios dienos ir repeticijos buvo sudėtingos, tačiau jis galvojo apie tai, kas yra svarbiausia jo dainoje ir susitelkė. „Supratau, kas yra svarbiausia <...>. Visa tai įvyko ir šis trofėjus yra mūsų sunkaus komandinio darbo rezultatas.

Aš taip ilgai laukiau tų rezultatų, sakiau sau: nagi nagi. Jūs taip ilgai tai (skelbia rezultatus) darote. Nedarykite to (juokiasi)“, – kreipėsi jis į renginio vedėjus su šypsena.

Tiesa, šį vakarą pasirodžiusios pop scenos karalienės Madonnos pasirodymu jis taip pat negalėjo pasimėgauti, nes sceną stebėjo per ekranus bei itin jaudinosi. „Tačiau ji atliko puikų darbą su savo pasirodymu. Ta pradžia buvo nuostabi ir tokia paslaptinga“.

Nors jau kuris laikas jam buvo pranašaujama pergalė, Duncanas atrodė iš tiesų sumišęs. D. Laurence pabrėžė, jog iki jam pavyko įgyvendinti didžiąją savo svajonę, jis buvo paprastas dainų kūrėjas ir dainas rašė savo miegamajame, todėl svajoti ir siekti savo tikslų įgyvendinimo turėtų kiekvienas.

Tačiau klausimas, kas padėjo nugalėti, jam pasirodė sudėtingas. „Viskas yra įmanoma. Jei sąžiningai, nežinau (kas padėjo laimėti). Žmonės balsavo už mane, o aš nežinau. Tikiu, kad turbūt aš paliečiau juos savo pasirodymu“, – įsitikinęs atlikėjas.

2016 metais dainininkas prisipažino esąs biseksualus bei paragino kitus būti tolerantiškesniais ir supratingesniais. Jis taip pat pasakojo, kaip jo meilė muzikai suteikė užuovėją „mažuoju Hariu Poteriu" pravardžiuotam vaikinui augant.

„Vaikystėje ir paauglystėje man nebuvo lengva, – pasakojo dainininkas. – Patyriau patyčių, nes buvau „storas", „bjaurus", „gėjus" ir „dėvėjau juokingus drabužius ir akinius", skelbia „Globalvizija".

„Vaikystėje ir paauglystėje man nebuvo lengva, – pasakojo dainininkas. – Patyriau patyčių, nes buvau „storas", „bjaurus", „gėjus" ir „dėvėjau juokingus drabužius ir akinius".

DELFI primena, kad praėjusių metų „Euroviziją" laimėjo Izraelio atstovė Netta Barzilai, per savo pasirodymą atlikusi moterų teisių judėjimo #MeToo įkvėptą dainą „Toy" ir scenoje imitavo viščiukų judesius bei garsus. Jos pergalė užtikrino Izraeliui teisę surengti šių metų konkursą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1003)