Vokiečių kilmės amerikiečių dainininkas ir reperis Malikas Harrisas dainas pritardamas gitara kuria jau daugiau nei dešimtmetį, „Eurovizijoje“ jis pasirodė su kūriniu „Rockstars“.

Tiesa, nors buvo kalbėta, jog dainų konkurso taisyklės draudžia atlikėjams kalbėti karo tema, Vokietijoje gyvenantis vyras išdrįso tokioms taisyklėms nusižengti.

Atlikęs savo dainą Malikas Harrisas atsuko į žiūrovus kitą savo gitaros pusę, kurioje buvo parašyta „Peace“ (taika – liet.) Ukrainos vėliavos spalvų fone.

Po šio gesto atlikėjas sulaukė daugybės ovacijų ir plojimų iš susirinkusių gerbėjų arenoje.

Delfi primena, kad Malikas Harrisa kilęs iš labai muzikalios šeimos: jo senelis buvo operos dainininkas, močiutė – pianistė, o tėvas groja keliais instrumentais ir moko kitus groti violončele.

Po vokiečio pasirodymo drąsiai savo nuomonę išleiškė ir islandų grupė „Systur“. Atlikusios dainą „Með Hækkandi Sól“ moterys aukštai iškėlė rankas, pavaizduodamos širdį, iš sušuko: „Ukraina, mes su tavimi“.

Anksčiau ukrainiečų grupės „Go_A“, konkurse Ukrainai atstovavusios praeitais metais, vokalistė kalbėjo apie už politinius pasisakymus konkurse gresiančias baudas ir diskvalifikaciją.

J. Pavlenko patvirtino gerbėjų žodžius ir paaiškino, kodėl „Kalush Orchestra“ negali tiesioginės transliacijos metu kalbėti apie karą Ukrainoje.

„Liūdniausia visai ne dėl tų baudų ar diskvalifikacijos, o dėl to, kad tiesiog ne ta auditorija. Ten niekam tokie dalykai nerūpi. Žmonėms šventė“, — parašė dainininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)