Tai naujienų agentūrai UNIAN komentare pareiškė dainininkės prodiuseris Aleksandras Ksenofontovas.

„Mes nebuvome pakviesti ir nebuvo planuota. Mes niekaip nedalyvavome vadinamosios „Eurovizijos 2023“ renginiuose“, – pabrėžė jis.

Prodiuseris sakė, kad Ruslana Lyžičko buvo nufilmuota tik minioje su Ukrainos jaunimu prie Auksinių vartų Kijeve, o vaizdo įrašas bus parodytas per „Eurovizijos“ dainų konkursą.

„Keista, kad „Kalush Orchestra“, „Jamala“, Verka Serdučka – jie visi atlieka dainas, numeriai yra sukurti visiems, t. y. didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje vyksta visaverčiai pasirodymai, o Ruslanos nėra. Ji bus parodyta tik vienoje scenoje su statistais“, – pažymėjo A. Ksenofontovas.

Pasak jo, apie tikrą kvietimą į „Eurovizijos“ dainų konkursą nebuvo ir nėra svarstoma, nes „jei tai būtų vadinamasis siurprizas, jie su mumis būtų derėjęsi bent prieš du ar tris mėnesius, nes tokiems dalykams ruošiamasi iš anksto“.

A. Ksenofontovas mano, kad toks kvietimas mažai tikėtinas: „Šiuo metu jokių derybų dėl dalyvavimo didžiajame „Eurovizijos“ finale ar pusfinalyje, t. y. didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, nebuvo.“

A. Ksenofontovas pabrėžė, kad kūrybiniu požiūriu sunku komentuoti faktą, jog „viena ryškiausių atlikėjų Ruslana, kuri Ukrainai nutiesė kelią į „Euroviziją“,“ nebus pakviesta dalyvauti.

„Tai keista ir nesuprantama“, – pridūrė jis.

Ukrainos dainininkė Ruslana

Todėl, pasak jo, tikėtina, kad motyvas nėra kūrybinis: „Bet tokiu atveju aš neįsivaizduoju, kokie politiniai ar beveik politiniai veiksniai čia galėtų būti. Mes nepriklausome jokioms partijoms ir nedalyvaujame politinėse kovose. O dabar mes savanoriauja kartu su visais kitais.“

Kaip žinia, „Eurovizijos“ dainų konkurso „Facebook“ puslapyje buvo pranešta, kad šių metų „Eurovizijoje“ pasirodys „Kalush Orchestra“, „Go_A“, „Jamala“, Verka Serduchka, Tina Karol, OTOY, Alyosha ir kitos Ukrainos žvaigždės.

Žvaigždės dalijosi įspūdžiais ir emocijomis apie tai, kad jau visai netrukus sugrįš į „Eurovizijos“ sceną.

Territory art agentūra taip pat išreiškė nuostabą, kad į Liverpulį nebuvo pakviesta Ruslana.

„Tarp tų, kurie atstovaus Ukrainai, nepamatėme 2004 m. triumfatorės, atnešusios pirmąją pergalę šiame konkurse, Ruslanos“, – teigė ji.

2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks gegužės 9, 11 ir 13 d. Liverpulyje.

Ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ laimėjo „Euroviziją-2022“ Turine. Tačiau dėl karo dainų konkursas 2023 m. Ukrainoje nevyks. Renginys vyks Jungtinėje Karalystėje.

Ukraina, kaip 2022 m. „Eurovizijos“ nugalėtoja, automatiškai pateks į būsimo konkurso finalą. Ukrainai atstovaus grupė TVORCHI su kūriniu Heart Of Steel.