Roxen su kūriniu „Amnesia“ šiemet dalyvavo tarptautiniame dainų konkurse, vykusiame Roterdame. Praūžus „Eurovizijai“ 21-erių scenos žvaigždė socialiniame tinkle „TikTok“ su gerbėjais atviravo apie asmeninį gyvenimą ir atskleidė savęs nepriskirianti jokiai tradicinei lyčiai.

Atviroje klausimų ir atsakymų sesijoje Roxen gerbėjams papasakojo, kad nuo šiol save vadins įvardžiais „jie/jų“ (angl. they/them), tačiau tuo pačiu patikino, jog įprasti įvardžiai – „ji/jos“ (angl. she/her) ar „jis/jo“ (angl. he/him) – jai taip pat yra priimtini.

Kai kurie gerbėjai paprašė paaiškinti minėtuosius įvardžius. „Ar jums nerūpi, jei kas nors kreipiasi į jus su įvardžiu „jis“ ar „ji“?“ – klausė vienas internautas.

„Ne, visai ne“, – atsakė Roxen.

Intymioje išpažintyje „TikTok“ tinkle garsenybė pasidalino ir dar viena atvira savo gyvenimo detale.

„Ankstesniame gyvenime aš tikrai buvau berniukas. Sąžiningai, aš visada maniau ir jaučiau, kad esu berniukas mergaitės kūne“, – tikino Rumunijos įžymybė.

Roxen paaiškino, kad vaikystėje jautė glaudesnį prisirišimą prie tipiškos „berniukiškos“ veiklos, žaidimų. Taip pat bendravo „kaip berniukas“.

Pastaruoju metu Rumunijos superžvaigždė yra žinoma ne tik dėl savo muzikos, bet ir dėl stilingos išvaizdos. Visgi, yra buvę atvejų, kai parinkti drabužiai atlikėją paveikdavo itin neigiamai.

„Įsivaizduokite, turėdavau vykti į konkursus, o ten visada būdavo suknelės. Turėdavau jas apsivilkti, kas man kėlė siaubą, arba kiek turėjau praleisti valandų prekybos centre“, – paaiškino „Eurovizijoje“ pasirodžiusi žvaigždė.

Daina „Amnesia“ tarptautiniame dainų konkurse stipriai nesužibėjo – į finalą nepateko, o pirmajame pusfinalyje užėmė 12-ąją vietą.

Neapibrėžtos lyties žmonės savęs nepriskiria tipiškai „vyro“ ar „moters“ lyčiai.

Roxen tikrasis vardas – Larisa Roxana Giurgiu.

Su neapibrėžtos lyties asmenimis taip pat tapatinasi ir kitos žvaigždės, tarp kurių – Sam Smith ir Demi Lovato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)