Prezidentas palinkėjo Monikai sėkmės ir sakė tikintis, kas jos daina užburs Europą.

„Paskambinau Monikai ir palinkėjau sėkmės šįvakar „Eurovizijos“ finale. Pasakiau, kad nebijotų laimėti – po NATO viršūnių susitikimo būsime pasiruošę Lietuvoje suorganizuoti bet kokio lygio renginį.

Man labai patinka Monikos balsas ir lietuviškų sutartinių motyvai jos dainoje. Sutartinės – unikalus lietuviškas paveldas, įtrauktas į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą. Jo pavadinimas, simboliška, kilo nuo žodžio sutarti.

Tikiu, šis daugiabalsiškumo ir sutarimo pavyzdys – ši daina šįvakar užburs Europą“, – rašė prezidentas Gitanas Nausėda.

Jau šį vakarą Liverpulis skambės taip, kaip neskambėjo niekad – čia įvyks didysis „Eurovizijos“ finalas. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad į jį pateko ir Lietuvos atstovė Monika Linkytė. Penktadienį dainininkė dar kartą lipo į sceną – arenoje įvyko paskutinė, generalinė repeticija.

Kaip ir į prieš tai buvusias repeticijas, taip ir į šią lietuvių atlikėja atvyko su gintaro spalvos suknele. Kartu su ja pasirodė ir jos pritariančiosios vokalistės.

Susirinkusieji dar kartą išgirdo „Čiūto Tūto“.

Tiesa, paskutinė repeticija buvo ypatinga – tiek Moniką Linkytę, tiek kitus konkurso dalyvius įvertino tarptautinė žiuri, kurią sudarė muzikos profesionalai. Šie balai sudaro pusę bendro eurovizinio balo. Kitus balus skiria konkurso žiūrovai ir gerbėjai, balsuodami telefonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)