Aistruolių, pasipuošusių skirtingų šalių vėliavomis ir kitais ryškiais motyvais, buvo galima išvysti dar gerokai prieš finalo pradžią. Ištikimi „Eurovizijos“ gerbėjai prie arenos rinkosi net kelias valandas prieš.

Susirinkusieji neslėpė geros nuotaikos ir nekantravo išvysti, ką šeštadienio vakarą paruošė organizatoriai.

Šiais metais „Eurovizija“ vyksta Turino mieste, esančiame šiaurinėje šalies dalyje. 1965 metais „Eurovizija“ vyko Neapolyje, o 1991-aisiais – Romoje.

66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso tema – „The Sound of Beauty“ (liet. grožio skambesys).

Šou vedėjais tapo talentingasis trio: Laura Pausini, Alessandro Cattelanas ir Mika.

Pirmą pusfinalį bilietus į finalą iškovojo Šveicarija, Armėnija, Islandija, Lietuva, Portugalija, Norvegija, Graikija, Ukraina, Moldova ir Nyderlandai.

Antrojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad į finalą keliauja Belgija, Čekija, Azerbaidžanas, Lenkija, Suomija, Estija, Australija, Švedija, Rumunija ir Serbija.

Konkursą šiais metais organizuojanti Italija kartu su dar keturiomis vadinamojo „Didžiojo penketo“ šalimis (Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Jungtine Karalyste) pusfinaliuose nedalyvavo, jų atstovai pakliuvo tiesiai į finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją