Kadangi jau ne kartą yra minėję, kad švęsti vakarėliuose – ne jiems, ir šįkart po renginio išskubėjo tiesiai į viešbutį.

Čia „The Roop“ laukė žiniasklaidos atstovai ir prieš miegą apipylė grupės narius klausimais.

„Mūsų tikslas buvo iškovoti žiūrovų, kurie eis į mūsų koncertus, simpatijas“, – sakė „The Roop“ ir pasidžiaugė, kad žiūrovai jiems skyrė daugiausia balsų Lietuvos istorijoje. O komisijos vertinimai vyrams nebuvo tokie svarbūs.

Pasiteiravus, ar kitąmet planuoja ir vėl dalyvauti „Eurovizijos“ atrankose, grupės nariai tikino apie tai kol kas negalvoję.

„Niekada nebrėžiame griežtos linijos, bet ir nesakome, kad čia grįšime. Ir šiemet prieš dalyvaudami sakėme, kad pažiūrėsim. Mes „Euroviziją“ matėme kaip didelę platformą, kurią galime išnaudoti. Norėjome pasirodyti publikai, pasiekti publiką. Aš jaučiu, kad dabar mums atsidaro kiti keliai“, – tikino „The Roop“ lyderis.

Klaidų, padarytų pasirodymo ar pasiruošimo metu, vyrukai neįvardijo – savo jėgomis jie tikino esą buvę užtikrinti, užtikrinti jomis ir dabar.

„Mes pasidarėme namų darbus ir jaučiamės profesionalai. Klaidų nepadarėme. Palinkėtume kantrybės, užsispyrimo. Kaip sakant, tęskite mūsų kelią“, – šypsojosi aštuntą vietą finale pelnę lietuviai.

Vakarėlių nemėgstantys „The Roop“ naktį grįžo į viešbutį su pagrindiniu tikslu – pailsėti ir atgauti jėgas prieš kimbant į tolimesnius darbus.

„Eisime pamiegoti. Nuo rytojaus ryto turime suplanuotus interviu – tęsime darbus. Nesvarbu, ar būtume pirmoje, ar ketvirtoje, ar paskutinėje vietoje, – lauktų daug darbų. 8 vieta labai džiaugiamės“, – nors ir pavargę, bet džiaugsmo neprarado finalistai.

Žurnalistai uždavė klausimą ir apie galimą laimėtojo narkotinių medžiagų vartojimą. „The Roop“ teigė, kad toks atvejis „Eurovizijoje“ beveik neįmanomas – pasak jų, galimai tai buvo rinkodaros triukas.

„Aš nežinau. Yra žodis „galimai“ ir vyksta interpretacijos. Visgi ten viskas vyksta labai griežtai – net atsistojusį apsauga griežtai pasodina“, – pasakojo Vaidotas.

Paklausus, kas „The Roop“ finale nustebino labiausiai, vyrai įvardijo vieną daugelį nustebinusį netikėtumą.

„Nustebau, kad Jungtinė Karalystė gavo nulį. Vokietija irgi nepelnytai gavo nulį“, – sakė Vaidotas.

„Niekas tuo nesibaigia. Lietuvos vėliava bus nešama toliau“, – prieš išeidamas ilsėtis pažadėjo „The Roop“ lyderis.

Visą pokalbį galite pamatyti čia:

Šiemet grupė „The Roop“ su kūriniu „Discoteque“ atidarė dainų konkursą ir iš dalyvių sąrašo į sceną žengė pirmieji. Laimei, mūsiškiams pavyko apsisaugoti nuo siaučiančio viruso ir antradienio vakarą fiziškai pasirodyti prieš milijoninę auditoriją. Kai kuriems dalyviams tokia sėkmė nenusišypsojo ir jų pasirodymai rodomi jau iš anksto nufilmuotame įraše.

„The Roop“ pasakojo, kad savo pasirodyme didžiausią dėmesį norėjo skirti kamerų darbui, LED ekranams. Be techninių galimybių, žiūrovai taip pat išvydo ir kiek patobulintus judesius scenoje.

„Fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais“, – dar prieš pasirodymą Delfi tikino grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Scenoje užburiančia energija džiugino ne tik grupės nariai, bet ir jų šokėjai. Visi jie vilkėjo jau puikiai atpažįstamus geltonos spalvos kostiumus. Fone dominavo juoda ir purpurinė spalvos. LED ekranuose trumpam pasirodė ir disko kamuolys, o grindys „nusidažė“ šachmatų lentos motyvais.

Viena iš naujovių „Discoteque“ pasirodyme – kiek pakitę V. Valiukevičiaus judesiai scenoje. Vienu metu grupės lyderis tarsi paėmė vaizdo kamerą į savo rankas, o judant vaizdui fone buvo matyti ir pašėlusiai šokantys šokėjai. Toks trumpas epizodas pasirodymui suteikė telefonu filmuotos namų diskotekos įspūdį.

Prieš finalinį pasirodymą atvykę į lietuvių žurnalistų surengtą konferenciją, grupės nariai dalijosi pakiliomis nuotaikomis ir papasakojo sulaukę prezidento Gitano Nausėdos skambučio, kuris suteikė viltį dėl kultūros ateities gerovės.

„Paskambino prezidentas ir perdavė linkėjimus, sakė, kad šiuo metu yra Neringos juostoje. Perdavė linkėjimus visai grupei, sakė, kad Lietuva jau dabar neatrodo prasčiau nei kitos šalys, ir dėl to labai džiaugiasi. Taip pat palinkėjo mums susitelkti į pasirodymą, juo pasidžiaugti ir negalvoti apie vietas. Palaikymas iš aukščiausio valstybės asmens yra malonus. Ne kasdien juk kažkam skambina prezidentai. Tai, ką mes darome, tampa valstybiniu lygiu. Ir aš labai laukiu, kada kultūra bus pripažinta labai plačiai valstybiniu lygiu. Kada ji nebus laikoma šalutiniu hobiu. Ir nebebus taip, jog kai reikės ką nors apkarpyti, tai pirmiausia – kultūrą. Aš jau minėjau, kad su akcijomis parduotuvėje mes toli nenueisime. Reikia matyti plačiau. Man ministrės pirmininkės ir prezidento dėmesys davė viltį, kad, kaip ir daugelyje šalių, į kultūrą bus pagaliau žiūrima rimčiau“, – kalbėjo grupės vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1105)