– Po antrosios repeticijos pagrindiniu pasirodymo akcentu vis dar išlieka balsas?

– Taip. Jau ir vėlu kažką keisti radikaliai, bet aš ir noriu, kad balsas išliktų svarbiausiu pasirodymo akcentu.

– Iki šiol bene daugiausiai klausimų kėlė drabužiai, kuriuos vilkėdamas pasirodysi antrajame pusfinalyje. Viskas jau aišku, kad vilkėsi juodus drabužius?

– Taip. Staigmenų tikrai nebus ir geltonais ar mėlynais plaukais į sceną nelipsiu (juokiasi).

– Jau turi patirties dviejose eurovizinėse scenose Švedijoje ir Austrijoje, tad gali palyginti. Kaip jautiesi šioje scenoje ir ar ji padeda maksimaliai gerai atskleisti visą tavo pasirodymą?

– Jau mėginau sau į tai atsakyti. Man ši scena patinka labiausiai, bet ne dėl išplanavimo, šviesų ar garso. Jaučiuosi čia gerai, nes dabar priekyje stoviu aš. Būtent todėl ji man labiausiai ir patinka (juokiasi).
Jurijus Veklenko

– Konkursas jau kitą savaitę. Ar jauti dėl ko nors nerimą ar baimę?

– Ne. Čia dirba didelė profesionalų komanda ir aš ja visiškai pasitikiu. Juk tai ne vietiniame rajone vykstantis mėgėjų festivalis, o profesionalus ir senas tradicijas turintis renginys, todėl galiu visiškai atsipalaiduoti ir dirbti savo darbą.

Kojas Izraelyje čia taip pat jau apšilau. Galiu pasakyti, jog ir scena labai patogi. Kamerų išdėstymas – aiškus ir geras. Dar po pirmosios repeticijos gavau pastabų, jog puikiai dirbu su kameromis. Kol kas viskas dėliojasi tikrai gerai (šyososi).

– Žmonės Lietuvoje linki sėkmės ir siunčia palaikymo žinutes, kreipiasi į tave komentaruose prie straipsnių. Ar skaitai jų žinutes?

– Man tai tikrai daug reiškia. Nors dabar Izraelyje esu su visa komanda, scenoje stoviu vienas, todėl visą tą palaikymą ir žinutes nešuosi širdyje į sceną.

– Artėjant „Eurovizijai“ didėja ir susidomėjimas konkursu, žmonės spėlioja, kas nugalės, o kam nepasiseks. Atrodo, kad atsiranda daug konkurso ekspertų, tačiau tarp jų nemažai ir kritikų.

– Ir tegul kritikuoja. Kiekvienas turi savo nuomonę ir nesvarbu, ar ji pozityvi, ar negatyvi. Manau, kad tai yra tiesiog normalu ir būtų keista, jei konkursas patiktų visiems.
Jurijus Veklenko

– Dar mums susitikus Lietuvoje sakei, kad stengiesi daugiau miegoti, sportuoti ir kuo mažiau kalbėti. Kokio režimo laikysiesi čia?

– Manęs daug nematysite, o dieną prieš pasirodymą stengsiuosi kiek tik įmanoma daugiau pailsinti balsą, laikas nuo laiko prasidainuoti ir nukeliauti į sporto salę. Tiesą sakant, sportas man labai svarbus. Net prieš savo pasirodymus padarau dešimt atsispaudimų, kad apšilčiau.

Dainuoju ne tik balsu, bet ir visu kūnu, todėl apšilimas svarbus.

– Rytoj laukia oranžinis kilimas, kuris yra laikomas pagrindiniu „Eurovizijos“ atidarymu. Ar jau pasiruošei jam?

– Viskas suplanuota. Savo kostiumą jau keletą kartų mačiau ir žinau, kaip atrodysiu. Man pačiam jis (kostiumas) tikrai patinka, todėl žinau, kad laukia puikus laikas, o vėliau – tęsiamas pasiruošimas scenai.

Primename, kad „Eurovizijos" dainų konkursas Tel Avive vyks gegužės 14, 16 ir 18 dienomis. Visas šio projekto naujienas kviečiame sekti kartu su DELFI tiesiogiai iš Izraelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)