Trumpame klipe matyti, kaip praėjusių metų „Eurovizijos“ laimėtojai, Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“, Kijivo Maidano Nepriklausomybės stotyje atlieka savo pergalingą kūrinį „Stefania“, į kurį įsiterpia tokie Jungtinės Karalystės talentai, kaip Andrew Lloydas Webberis ir Ms Banks. Kate Middleton savo ruožtu viename epizode atlieka trumpą instrumentinį fragmentą, nufilmuotą prie fortepijono Vindzoro pilies Raudonojoje svetainėje, rašo vogue.com.

Vaizdo įrašas, žinoma, buvo įrašytas iš anksto, o princesė jame vilki vieną petį dengiančią Jenny Packham suknią ir groja Joe Price`o ir Kojo Samuelio kompoziciją. Šis pasirodymas ir jos pasirinkimas vilkėti Ukrainos vėliavos mėlynumo suknelę išreiškė širdingą palaikymą šiai Rytų Europos šaliai, daugiau negu vienerius metus bandančiai atlaikyti Rusijos invaziją.

Tuo metu Europos transliuotojų sąjunga žengė prieštaringą žingsnį, neleisdama Ukrainos prezidentui V. Zelenskiui konkurso metu pasakyti kalbą – jos teigimu, tai būtų pažeidę tariamą „Eurovizijos“ politinį neutralumą.

Tai ne pirmas kartas, kai K. Middleton pasitelkia aprangą, kad išreikštų savo paramą Ukrainai.

Praėjusių metų kovą, lankydamasi šios šalies kultūros centre Londone, princesė vilkėjo mėlyną „Alexander McQueen“ džemperį ir buvo įsisegusį ženklelį su Ukrainos vėliava, o lapkritį užsuko į Readingo ukrainiečių bendruomenės centrą, apsirengusi tamsiai mėlynos ir garstyčių spalvos „LK Bennett“ suknelę. Tvirtu pareiškimu tapo ir jos sprendimas Bakingamo rūmuose prieš karalienės laidotuves susitikti su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska. Galbūt Kate ne taip dažnai pasisako politiniais klausimais – dažniausiai savo nuomonės ji viešai neatskleidžia, tačiau kai tikrai parodo savo jausmus, pasaulis suklūsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją