Prieš Lietuvos atstovę pusfinalyje 5-uoju numeriu pasirodys vienu iš favoritų laikomas čekas Mikolas Josefas, o nuskambėjus dainai „When We`re Old“ į sceną lips taip pat viena ryškiausių konkurso dalyvių laikoma Izraelio dainininkė Netta Barzilai. Tai, I. Zasimauskaitės nuomone, yra labai palanku mūsų šaliai.

„Man atrodo, kad 6 – laimingas skaičius. Nors, tiesą sakant, skaičius man nebuvo toks svarbus. Vis tiek pasirodymą reikės atlikti, nesvarbu, būsi pirmas, šeštas ar paskutinis. Pasirodymas nuo to tikrai nekinta. Džiaugiuosi, kad prieš mane yra Čekija, po manęs – Izraelis. Tai yra didžiausi konkurso favoritai, o tai – labai gerai, nes ir čeko, ir Izraelio atstovės pasirodymą žiūrovai norės pamatyti. Aš esu tarp jų, mano daina yra labai lyrinė ir visiškai kitokia nei jų. Todėl man 6 atrodo puikus skaičius, ideali vieta. Manau, kad aplinkybės susidėliojo labai palankiai“, – džiūgauja Lietuvos atstovė.

Didžiausias Europos muzikinis konkursas šiemet vyks gegužės 8, 10 ir 12 dienomis Portugalijoje, Lisabonoje. Pirmajame pusfinalyje, kuriame išvysime I. Zasimauskaitę, pasirodys ir estų atstovė – jai atiteko devintasis pasirodymo numeris. Latvijos dainininkė savo eurovizinį kūrinį pristatys antrajame pusfinalyje, ji dainuos keturiolikta.

Pirmasis pusfinalis (gegužės 8 d.):

1. Azerbaidžanas

2. Islandija

3. Albanija

4. Belgija

5. Čekija

6. Lietuva

7. Izraelis

8. Baltarusija

9. Estija

10. Bulgarija

11. Makedonija

12. Kroatija

13. Austrija

14. Graikija

15. Suomija

16. Armėnija

17. Šveicarija

18. Airija

19. Kipras

Antrasis pusfinalis (gegužės 10 d.)

1. Norvegija

2. Rumunija

3. Serbija

4. San Marinas

5. Danija

6. Rusija

7. Moldova

8. Nyderlandai

9. Australija

10. Gruzija

11. Lenkija

12. Malta

13. Vengrija

14. Latvija

15. Švedija

16. Juodkalnija

17. Slovėnija

18. Ukraina

Finale, kuris įvyks gegužės 12 d., vietą užsitikrinusios yra penkios didžiosios šalys – Prancūzija, Italija, Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija bei pernykštė nugalėtoja – Portugalija. Dar dvidešimt šalių, tarp jų – ir Lietuva, teisę Europai darkart atlikti konkursinius kūrinius turės išsikovoti dalyvaudamos pusfinaliuose.