Lietuviai pasirodys pirmame pusfinalyje, pirmoje dalyje. Iš viso pirmajame pusfinalyje susirungs 19 šalių.

Pirmame pusfinalyje taip pat rungsis ir kaimynai estai, o štai į konkursą grįžusi Rusija savo jėgas bandys antrojo pusfinalio metu.

Antrajame pusfinalyje susirungs 18 dalyvių.

Tiek iš pirmojo, tiek iš antrojo pusfinalio, į finalą pateks po dešimt dalyvių. Finale pusfinalio barjerus įveikusios šalys susirungs su į didžiuoju penketuku, kuris į finalą patenka be pusfinalių barjero. Tai Prancūzija, Italija, Ispanija, Didžioji Britanija ir Vokietija. Tiesiai į finalą pateko ir pernai konkursą laimėjusi Portugalija.

Lietuvai pirmajame pusfinalyje šiemet teks susikauti su Baltarusija, Bulgarija, Čekija, Belgija, Islandija, Azerbaidžanu, Albanija, Izraeliu, Estija, Šveicarija, Suomija, Austrija, Airija, Armėnija, Kipru, Kroatija, Graikija ir Makedonija.

Antrajame pusfinalyje pasirodys Rusija, Serbija, Danija, Rumunija, Australija, Norvegija, Moldova, San Marinas, Nyderlandai, Juodkalnija, Švedija, Vengrija, Malta, Latvija, Gruzija, Lenkija, Slovėnija ir Ukraina.

Burtų traukimo ceremonija:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)