Atsitiktinio dalyvių paskirstymo ceremonija prasidėjo 18 val. Lietuvos laiku Tel Avivo Meno muziejuje, o jai vadovavo dvi iš keturių šiais metais „Euroviziją" vesiančių Izraelio garsenybių – televizijos laidų vedėjai Assis Azaras ir Lucy Ayoub.

Pirmasis „Eurovizijos" pusfinalis šiais metais vyks gegužės 14-ąją, o antrasis – gegužės 16-ąją. Burtų traukime dėl pusfinalių dalyvavo 36 šalys.

Likusios šešios – „didysis penketas" (Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė) ir pernai nugalėjęs Izraelis traukime nedalyvavo, nes pagal konkurso taisykles iš karto patenka į finalą. Tačiau šiandien taip pat buvo sprendžiama, kuriame pusfinalyje šios šalys galės atiduoti savo balsus už kitų šalių pasirodymus.

Burtų keliu taip pat nuspręsta, kurioje pusfinalio šou dalyje pasirodys šalims atstovaujantys atlikėjai – pirmojoje ar antrojoje.

Ceremonijos dalyvius ir žiūrovus sveikino Tel Avivo meras Ronas Huldai, kuris juokaudamas pareiškė norą pats dalyvauti konkurse ir dūdele užgrojo konkurso himną. Kiekvieną „Eurovizijos" gerbėją jis pakvietė svajoti ir tikėti pergale bei oficialiai iš Lisabonos mero rankų priėmė konkurso šeimininko simbolį – raktų ryšulį su kiekvienos nuo 2008-ųjų laimėjusios šalies simbolika.

„Eurovizijos" vykdantysis prodiuseris Jonas Ola Sandas džiaugėsi, kad konkursas vėl sugrįžo į Izraelį.

„Šis burtų traukimas – tradicija, kurioje dalyvauja visų šalių transliuotojai. Esu laimingas vėl būdamas Izraelyje, visi esame laimingi, kad konkursas čia sugrįžo. Prisimenu, kai primą kartą Izraelyje „Eurovizijoje" buvau 1996-siais. Prisimenu šiltus jausmus, kuriuos patyriau iš žmonių čia būdamas. Esu tikras, kad dabar galėsime kartu vėl visus šiltai sutikti taip, kaip buvau sutiktas aš. Esu tikras, kad kartu sukursime puikų renginį", – sakė jis.

Pasibaigus burtų traukimui paaiškėjo, kad Lietuva pasirodys antrajame pusfinalyje, antrojoje dalyje. Pernai Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė burtų keliu pasirodė pirmojo pusfinalio pirmojoje dalyje.

Pirmojo pusfinalio dalyviai

1 šou dalis:

Slovėnija

Baltarusija

Čekija

Juodkalnija

Kipras

Serbija

Suomija

Lenkija

Vengrija

2 šou dalis:

Estija

Portugalija

San Marinas

Islandija

Gruzija

Australija

Belgija

Ukraina

Graikija

Antrojo pusfinalio dalyviai

1 šou dalis:

Šveicarija

Švedija

Airija

Austrija

Moldova

Latvija

Rumunija

Danija

Armėnija

2 šou dalis:

Albanija

Azerbaidžanas

Makedonija

Norvegija

Rusija

Nyderlandai

Kroatija

Lietuva

Malta

Nuspręsta, kad savo balsus pirmajame pusfinalyje kitoms šalims atiduos Ispanija, Prancūzija ir Izraelis, o antrajame – Jungtinė Karalystė, Vokietija ir Italija.