Į areną bus įleista tik 3500 žiūrovų, tai maždaug 20 proc., kiek gali sutalpinti Roterdamo „Ahoy“ arena. Bilietai prieinami tik tiems, kurie įsigijo bilietus 2020-ųjų metų konkursui, vieša prekyba bilietais šį kartą nevyks.

Žiūrovų bus reikalaujama griežtai laikytis sveikatos ir saugumo protokolų, kuriais per „Fieldlab“ renginių programą pasirūpins Nyderlandų valdžia.

Vykdomasis „Eurovizijos“ dainų konkurso Martinas Österdahlis džiugiai sutiko naujienas: „Esame labai laimingi, kad Nyderlandų valdžia leido mums į tris gyvus pasirodymus ir šešias generalines repeticijas Roterdame pasikviesti žiūrovų, tai bus daroma laikantis visų įmanomų saugumo reikalavimų, kurių reikalauja sudėtingos dabartinės aplinkybės. Gegužę visas pasaulis atsigręš į „Eurovizijos“ dainų konkursą, milijonai žmonių stebės konkursą per televizorius ar internetu, bet esame labai laimingi, kad dalyvių, jų delegacijų ir techninio personalo pastangas žiūrovai galės įvertinti ir gyvai „Ahoy“ arenoje. „Fieldlab“ renginių protokolas padės sukurti puikią atmosferą tiek dalyvaujant gyvai, tiek stebint iš namų. Labai atsakingai vertiname įsipareigojimą rengti „Eurovizijos“ dainų konkursą šiuo visiems tokiu sudėtingu metu, užtikrinti visų dalyvaujančių sveikatą ir saugumą – svarbiausias mūsų prioritetas“.

Norėdami padėti žmonėms geriau suprasti, kaip gauti bilietų į pasirodymus ir kas galės į juos patekti, organizatoriai rekomenduoja atidžiai perskaityti „Dažniausiai užduodamų klausimų apie bilietus“ skyrių svetainėje Eurovision.tv.

„Su 180 mln. žiūrovų iš daugiau nei 45 valstybių mes netrukus, kaip konkursą šiais metais organizuojanti šalis, atsidursime tarptautiniame dėmesio centre. Norime tai daryti atsargiai ir atsakingai, taigi bus imtasi visų griežčiausių priemonių, nes sveikata ir saugumas mums patys svarbiausi“, – paaiškino vykdomasis prodiuseris Sietse Bakkeris.

Jau parengtas išsamus COVID-19 protokolas, kaip turėtų elgtis techninis personalas, žiniasklaida ir konkurso dalyviai. Už jo parengimą buvo atsakinga agentūra SGS – pasaulinis priežiūros, kontrolės, analizės ir sertifikavimo lyderis.

„Žiūrovų skaičius drastiškai sumažintas. Delegacijos bus mažesnės, dauguma žurnalistų „Eurovozijos“ dainų konkursą stebės namuose mūsų nuotoliniame spaudos centre. Kas 48 valandas dėl koronaviruso bus testuojami visi Roterdamo „Ahoy“ arenoje dirbsiantys asmenys, konkurso dalyviai judės specialiose „Saugaus prieglobsčio“ zonose. Darysime viską, kad išvengtume viruso“, – žada S. Bakkeris.

Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas nuo kitų išsiskirs ir tuo, jog nebus organizuojami vakarėliai.

Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas – „Fieldlab Events“ tyrimų programos, prižiūrimos profesoriaus Andreaso Vosso ir vykdomos kartu su „Deft“ technologijų universitetu ir „Breda“ taikomųjų mokslų universitetu, dalis.

„Fieldlab“ renginiai – jungtinė Nyderlandų vyriausybės ir šalies renginių organizavimo sektoriaus iniciatyva.

Itin griežtos taisyklės galioja visiems renginiuose norintiems dalyvauti asmenims:

• Visi dalyviai privalo pateikti galiojantį ne seniau nei prieš 24 valandas gautą neigiamą koronaviruso testo sertifikatą;
• Praėjus penkioms dienoms po renginio, privalu pasidaryti dar vieną koronaviruso testą. Testavimas nemokamas per „Testing for Access“ programą;
• Prieš palikdami namus, lankytojai per specialią programėlę gauna savijautos įvertinimo klausimų. Tie, kurie jaučia su COVID-19 susijusius simptomus, turi likti namuose;
• „Eurovizijos“ dainų konkursą arenoje bus galima stebėti tik sėdimose vietose, maksimaliai ribojimas kontaktų skaičius. Stovimų bilietų šiais metais nebus;
• Lankytojų prašoma atvykti ir išvykti laikantis paskirtų valandų;
• Lankytojai privalo judėdami arenoje (pakeliui į savo vietą, eidami į tualetą, t.t.) dėvėti apsauginę veido kaukę;
• Įsigyjant bilietą, taip pat taikoma papildomų sąlygų, kurių būtina laikytis.

Nors pasirūpinti bilietais į šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą bus galima jau netrukus, konkurso organizatoriai spėja, kad į šalį iš užsienio atvyks labai mažai žiūrovų.

„Šiuo metu atvykti gali tik asmenys iš Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės šalių. Nuo gegužės 15 dienos atvykusieji iš didelės rizikos šalių gali būti paprašyti karantinuotis. Dauguma atvejų jų bus paprašyta pasidaryti koronaviruso testą ir prieš išvykstant, daugumoje šalių grįžus yra taikomas reikalavimas karantinuotis. Raginame žmones laikytis visų su kelionėmis susijusių rekomendacijų“, – pridūrė S. Bakkeris.

Žinoma, pandemija nuolat keičiasi, ir konkurso organizatoriai davė aiškiai suprasti, kad Nyderlandų valdžia gali prireikus peržiūrėti žiūrovų klausimą.

„Žinoma, mes suprantame riziką. Esame pasirengę blogiausiam, svarstomas ir variantas be žiūrovų. Be to, palaikome artimą kontaktą su miesto valdžia, apylinkių ligoninėmis“, – paaiškino „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis prodiuseris S. Bakkeris.

Bilietai į šių metų konkursą bus pasiūlyti tik tiems, kurie pirko bilietus į 2020 metų konkursą, jų bus galima įsigyti nuo gegužės 8-osios. Jau bilietus turintys instrukcijas gaus gegužės 5-ąją.

Visiems, kurie galvoja pasirūpinti bilietais į šiųmetį konkursą, organizatoriai rekomenduoja pirmiausia perskaityti apie juos pateikiamą informaciją ir nuspręsti, ar jie gali dalyvauti renginyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)