Scenos idėja priklauso dizaineriui Florianui Wierderiui, kuris jau ruošė kelias pastarąsias eurovizines scenas. Jis taip pat kūrė ir pernai Kijeve sukonstruotos scenos dizainą.

Portugalija yra jūrinė valstybė, turtinga savo istorija bei nevaržomomis vertybėmis, kurios atspindi ir „Eurovizijos“ konkurso vertybes“, – sako F. Wiederis. Jis taip pat pabrėžia ir Portugalijos šiuolaikiškumą, tačiau jo mintyse, kuriant scenos dizainą, labiausiai sukosi mintis apie jūreivį, kuris grįžta į savo uostą.

„2018-ųjų „Eurovizija“ atspindės daugelį skirtingų kultūrų iš viso pasaulio. Tai bus muzikinė kelionė. Portugalija sieks suburti skirtingas tautas ir jų kultūras“, – pridūrė Florianas.

Scenos vizualizacija:

"Eurovizija 2018" scenos vizualizacija

Jau paviešinta ir scenos vizualizaija. Teigiama, jog įkvėpimo buvo semiamasi iš keturių dalykų:

Jūrininkystė. Portugalijos vėliavoje pavaizuota armiliarinė sfera (navigacijos instrumentas). Taip pat vėliavoje atsispindi ir portugalų keliautojų atradimai, kurių pavyko pasiekti per jūrininkystę. Būtent dėl to armiliarinė sfera tapo pagrindiniu akcentu kuriant scenos formoz dizainą.

Jūra. Ji mums suteikia laisvės pojūtį, tuo pačiu tai vienas ramiausių dalykų pasaulyje. Teigiama, jog scena bus tarsi moderni jūros banga.

Laivai. Portugalai jau ilgus amžius pukiai išmano laivybą, plaukiodami tyrinėja pasaulį, tad žvelgdami į sceną joje atrasite ir laivo formos elementų.

Žemėlapis. Pažvelkite į Portugalijos žemėlapį, tiksliau – į pačią Lisaboną. Pamatysite, jog į ją veda visi sausumos ir vandens keliai.

DELFI primena, jog dar nėra aišku, kas kitąmet dalyvaus didžiajame konkurse. Jau už kelių dienų turėtų paaiškėti visi pretendentai, kurie susikaus eurovizinėse kovose. Kas kitąmet atstovaus Lietuvai, paaiškės kitų metų pradžioje.

Šįmet vykusio konkurso akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją