Pirmadienio popietę oficialiame „Eurovizijos“ tinklapyje pasirodė informacija, kaip šįmet į du pusfinalius bus paskirstytos šalys dalyvės. Lietuva šįmet pasirodys antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 12 dieną.

Pirmojo pusfinalio metu scenoje pasirodys Armėnija, Suomija, Graikija, Kroatija, Moldova, Nyderlandai, Rusija, San Marinas, Vengrija, Azerbaidžanas, Kipras, Bosnija ir Hercogovina, Estija, Malta, Juodkalnija, Čekija ir Austrija.

Antrojo pusfinalio metu Lietuva susikaus su Australija, Airija, Izraeliu, Latvija, Makedonija, Lenkija, Šveicarija, Serbija, Baltarusija, Albanija, Belgija, Bulgarija, Danija, Vengrija, Norvegija, Rumunija, Slovėnija ir Ukraina.

Tradiciškai konkursas bus sudarytas iš dviejų pusfinalių ir finalinės kovos. Šalis šeimininkė bei dar kelios šalys keliauja tiesiai į konkurso finalą, kitoms dėl galimybės pasirodyti „Eurovizijos“ finale tenka kautis pusfinaliuose.

Tiesa, dar nėra aišku, kelinti lietuvaičiai lips ant scenos antrojo pusfinalio metu. Tai paaiškės gerokai vėliau, specialių burtų traukimo metu.

Lietuvoje „eurovizinės“ aistros dar tik įsibėgėja. Šįmet dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ kovą pradėjo 28 dalyviai, po trijų laidų jų teliko tik 20. Šiuo metu dešimt dalyvių kaunasi su savo dainomis, kiti dešimt rungiasi kaip dalyviai, dainas pasirinkę iš „bendro konkursui pasiūlytų dainų katilo“.

Dėl galimybės dalyvauti konkurse šįmet kaunasi ir nemažai žinomų lietuvaičių: Rūta Ščiogolevaitė, Ištvanas Kvikas, Eglė Jakštytė, Donatas Montvydas, Erica Jennings, Neringa Šiaudikytė, grupė E.G.O. ir daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)