Tačiau grupės atstovams dar premjeros išvakarėse teko spręsti dilemą – kokiu būdu nežinomi asmenys nutekino kūrinį ir į „Youtube“ patalpino gerokai anksčiau? Daina dar naktį buvo pradėta dalintis ir socialiniuose tinkluose.

Kūrinį grupė išleido su viena didžiausių įrašų kompanijų pasaulyje „Warner Music Group“ – jos padaliniu Suomijoje. Kadangi, anot grupės prodiuserio L. Lučiūno, šiai kompanijai yra suteikta dainos licencija, jos nutekinimo priežasčių dar naktį imta ieškoti dvigubu pajėgumu.

„Su tuo kovojame jau nuo vakar vakaro. Matote, daina buvo išsiuntinėta visos Europos radijo stotims. Kartu su dainos įrašais buvo pateikta ir po teisinį aprašą, kuriame nurodytos tam tikros sąlygos. Radijo stočių atstovai turėjo žinoti, kokiu metu gali būti pristatinėjama daina, tačiau galbūt ne visi gerai suprato, kas yra rašoma. Kai kur šis kūrinys buvo paleistas anksčiau nustatyto laiko, žmonės išgirdo, nusikopijavo, įkėlė į „Youtube“.

Naktį visi dar kartą pasitikrinome kompiuterių saugumą ir išsiaiškinome, kad „nulaužti“ nebuvome. Esame ramūs. Na, o kad yra žmonių, kurie, neatsižvelgdami į teisinius aprašus dainą paskelbė anksčiau – ką padarysi“, – „Delfi“ aiškino pašnekovas.

Įvairiuose „Youtube“ kanaluose ši daina nelegaliai platinama iki šiol.
Na, o iš pradžių ji, anot L. Lučiūno, pasigirdo Serbijos, paskui – Italijos ir Čekijos radijo stotyse.

„Mes nedarome iš to tragedijos. Aišku, galbūt tai ir atnešė kažkokių nuostolių, norėtųsi, kad žmonės orientuotųsi į oficialų dainos vaizdo klipą. Tačiau vis dėlto yra malonu žinoti, kad daina klausytojams taip patinka. Malonu, ne dažnai taip nutinka“, – kalbėjo L. Lučiūnas.

Užtai, anot pašnekovo, neretai pasitaiko situacijų, kai dainos „Youtube“ atsiduria neteisėtai. Tokių situacijų jau yra buvę ir Jazzu, ir Alinai Orlovai bei kitiems ne tik Lietuvoje, bet ir svetur populiariems atlikėjams.

„Ypač tai paūmėjo dabar, kai per karantiną visi sėdi namuose. Tačiau „Youtube“ algoritmas su tuo kovoja. Kiek teko girdėti, pamažu tie nelegalūs įkėlimai yra naikinami, o peržiūros – renkamos ir kai kuriais atvejais talpinamos į oficialų puslapį. Kalbant apie „Discoteque“, kūrinys priklauso „Warner music“, tad atitinkama reakcija į šiuos nutikimus priklausys nuo jų“, – „Delfi“ sakė L. Lučiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)