Praėjusią savaitę Monika Marija socialiniuose tinkluose ir spaudoje išplatino kreipimąsi į savo gerbėjus ir „Eurovizijos“ komisiją, ragindama juos antrajame pusfinalyje, kuris įvyko praėjusį šeštadienį, už jos dainą „Criminal“ nebalsuoti – tuomet atlikėja ir jos komanda nusprendė, jog Monika Marija finale nori dalyvauti tik su žiūrovų ir komisijos balsavimo lentelėse pirmąją poziciją iškovojusiu „Light On“ kūriniu.

Tai, kad finale išvysime tik vieną Monikos Marijos dainą jos komanda oficialiai pranešė tik šį ketvirtadienį. Toks atlikėjos sprendimas šiek tiek sumaišė kortas šeštadienio finale bei pakeitė dalyvių sąstatą, nes vietoj jos vienos dainos išvysime Alen Chicco bei jo dainą „Your cure“.

Deja, atsižvelgiant į „Eurovizijos“ taisykles, atlikėjai gali būti taikoma solidi piniginė bauda – 2 tūkst. eurų. Apie pokyčius finale bei gresiančią nuobaudą Monika Marija prabilo tiesioginėje transliacijoje „Facebook“ tinkle, kurią „Lietuvos balsas. Vaikai“ gerbėjams iš Vilniaus oro uosto vedė Ignas Lelys.

Grįžo po atostogų Romoje

Nors pastarosiomis dienomis Monikai Marijai skirta nemažai dėmesio, pati atlikėja šiuo metu ilsėjosi ir laiką leido ne Lietuvoje.

„Važiavau atostogauti, norėjau šiek tiek pailsėti. Kelionę nusipirkau ganėtinai seniai ir labai džiaugiuosi. Iš tiesų, labiausiai norėjau tiesiog nuskristi į Romą ir pamatyti tą nuostabią šalį. Labai džiaugiuosi ir savimi didžiuojuosi, nes apvaikščiojau visą Romą, šiek tiek pažinau šalį. Pamačiau daug gražių aikščių, muziejų. (…) Žinoma, dabar mano pagrindinis tikslas yra gerai pasiruošti „Eurovizijai“, o su kiek dainų aš dalyvausiu, man nebuvo didžiausias prioritetas.

Natūralu, kad žmonės bando apsisaugoti ir įžvelgti visus įmanomus pavojus, tačiau galiu atvirai pasakyti, kad nebuvo jokių sąmokslo teorijų, tiesiog klausiau komandos ir savo širdies.
Monika Marija

Labai džiaugsiuosi tuo, kad kai ilsėjausi ir buvau išvykusi, mano komanda toliau intensyviai dirbo ir priėmė svarbius strateginius sprendimus. Džiaugiuosi, kad turiu jų užnugarį, džiaugiuosi, kad finale galėsiu dalyvauti su ta daina, su kuria norėjau dalyvauti. Labai tikiuosi, kad žmonės mane palaikys, nes ta daina buvo žmonių pasirinkimas. Tai buvo galima matyti pagal visas apklausas internete ir balsų kiekį pačiame konkurse. Jaučiuosi palaikoma žmonių ir su ta daina norėčiau skristi į Izraelį. Tai būtų mano svajonė“, – sakė atlikėja.

Monika Marija

Paklausta apie tai, kokią žinutę neša jos daina, Monika Marija tik dar kartą pakartojo, kad daina atsirado ne iš šviesios patirties: „Ta žinutė, visų pirma, yra labai asmeniška man pačiai. Aš dainuoju apie patį sunkiausią momentą savo gyvenime. Nepaisant to, ta daina nėra negatyvi. Ji turi labai pozityvią prasmę, jos žinutė – labai graži. Svarbiausia yra turėti viltį ir ją skleisti. Man gyvenime tai labai padėjo“, – kalbėjo Monika Marija.

Atlikėja pripažįsta, kad per trumpas atostogas stengėsi bent šiek tiek atsiriboti ir pamiršti dėl konkurso ir jos dainos kilusią sumaištį.

Aš manau, kad tai priklausys nuo LRT sprendimo. Jeigu jie mums skirs baudą, mes sąžiningai ją sumokėsime. Visa kita jau ne mano rankose.
Monika Marija

„Per atostogas stengiausi pailsėti, nejungti telefono ir šiek tiek nuo visko atsiriboti. Žinoma, visai atitrūkti nepavyko, stebėjau, kas vyksta, situacijoje tikrai orientuojuosi. (…) Atsakymas yra gana aiškus, nes pati jau praėjusią savaitę pasiskelbiau, kad norėčiau dalyvauti su daina „Light On“ ir labai tikiuosi žmonių palaikymo. Nepaisant to, situacija susiklostė šiek tiek kitaip. (…) Visgi negalima nuslėpti faktų, kuri daina buvo labiau palaikoma. Aš manau, kad sprendimas yra puikus, o savo komanda aš tikrai labai pasitikiu. Dabar galiu ruoštis finalui, atiduosiu visas savo jėgas. Aš manau, kad svarbiausia muzikoje yra klausytis, tikrai žinau, kad mano dainos niekur nedings. Gyvenime gali būti įvairiausių kelių, deja, kartais taip būna, kad reikia pasirinkti tik vieną. Mano pasirinkimas šiuo atveju yra aiškus. (…) Natūralu, kad žmonės bando apsisaugoti ir įžvelgti visus įmanomus pavojus, tačiau galiu atvirai pasakyti, kad nebuvo jokių sąmokslo teorijų, tiesiog klausiau komandos ir savo širdies. Jeigu galėčiau grįžti atgal, nieko nekeisčiau“, – tikino Monika Marija.

Monika Marija „Light On“

Kalbėdama apie galimą baudą, atlikėja patikino, kad jeigu vis tik teks ją sumokėti, taip ir padarys.

„Aš manau, kad tai priklausys nuo LRT sprendimo. Jeigu jie mums skirs baudą, mes sąžiningai ją sumokėsime. Visa kita jau ne mano rankose“, – užtikrino atlikėja.

DELFI primena, kad dainą „Light On“ Monika Marija pristatė dar gruodžio viduryje. Kūrinys – bendras darbas su žinomais Švedijos ir Kanados prodiuseriais Rachel Suter, Martin Wiik ir Glen Ericsson. Dainos žodžiuose atsispindi viena skaudžiausių atlikėjos patirčių – susidūrimas su sunkia liga, kuri Monikai Marijai vos nesibaigė mirtimi.

Nuo pat pergalės „Lietuvos balse“ su Monika Marija dirbantis Gediminas Jaunius tvirtina, jog atrankoms pasiūlytos dvi atlikėjos dainos nepažeidė jokių konkurso taisyklių ir nei atlikėja, nei jos komanda nesiekė pergudrauti žiūrovų ar atrankos organizatorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)