Su lietuvių bendruomenės atstovais Monika Liu susitiko prieš pat pasirodymą ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos „PalaOlimpico“ arenoje, istorinio Turino prekinio ženklo FIAT Mirrafiori Motor Village patalpose.

„Išlydėkime Lietuvos atstovę apsupę gausiu palaikymo būriu, mojuodami trispalvėmis ir linkėdami didžiausios sėkmės. Į jaukų susitikimą kviečiami visi lietuvaičiai ir jų šeimos nariai bei artimiausi draugai.

Renginį uždarys 80-ųjų stiliaus gyvos muzikos koncertas. Susitikimą organizuoja Pjemonto lietuvių bendruomenė“, – buvo rašoma oficialiame vakaro renginio aprašyme.

Ant scenos šeštadienio vakarą užlipusi Monika Liu susirinkusiems svečiams ne tik dovanojo keturias savo dainas, bet ir tarė žodį.

„Kai sužinojau, kad „Eurovizija“ vyks Italijoje, man buvo viskas. <...> Aš esu labai laiminga, kad tai atsitiko. Italija man visada kelia labai gerus jausmus, nes aš esu praleidusi nemažai laiko Italijoj. Ne tik atostogaudama – aš čia gavau savo pirmą stipendiją, išvažiavau mokytis į Ameriką. Bet ratas apsisuko, aš vėl grįžau, tik šį kartą reprezentuodama Lietuvą.

Šiame kontekste, kai vyksta karas Ukrainoje, aš esu labai laiminga, kad Lietuva išsirinko dainą lietuvių kalba. Nes lietuvių kalba „Eurovizijoje“ paskutinį kartą skambėjo praėjusiame amžiuje. Pagaliau, po tiek daug metų, aš vėl dainuosiu Europai lietuviškai. Tai yra svarbiausia“, – kalbėjo ji.

Bedainuojant hitais tapusias savo dainas, Monika Liu turėjo galimybę išvysti ne tik patalpoje šokančius svečius, bet ir Lietuvos vėliavą laikančius žmones.

Jau iš anksto buvo planuojama, kad į renginį atvyks Pjemonto regiono tarybos narys Andrea Tronzano, Turino vicemerė Michela Favaro, Lietuvos Respublikos garbės konsulas Turine, Bardonecchia viešbučių asociacijos prezidentas, Lietuvos Respublikos ambasados Italijoje pirmasis sekretorius Valdemaras Juozaitis, restoranų ir konditerijos tinklo Gerla 1927 prezidentas Roberto Munnia.

Akimirkos iš Monikos Liu susitikimo su Italijos lietuviais:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją